Verrassingen verwacht in 2024: 'Verstappen heeft dat voordeel, maar zijn teamgenoot niet' Formule 1
Formule 1

Verrassingen verwacht in 2024: 'Verstappen heeft dat voordeel, maar zijn teamgenoot niet'

Verrassingen verwacht in 2024: 'Verstappen heeft dat voordeel, maar zijn teamgenoot niet'

Jenson Button denkt dat Red Bull Racing en Max Verstappen in 2024 niet van dezelfde dominantie kunnen genieten als dit jaar. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat andere renstallen steeds dichterbij komen en volgend seizoen dan ook de strijd aan kunnen gaan met de Oostenrijkse renstal. Dat is in de ogen van Button ook goed voor de sport. De meervoudig racewinnaar is van mening dat de Formule 1 wat afwisseling nodig heeft.

In 2021 werden de fans van de Formule 1 verwend met een ongelooflijk spannende titelstrijd. In de twee seizoenen die volgden waren het Verstappen en Red Bull die wisten te domineren. Aan het begin van 2022 leek Ferrari nog een geduchte tegenstander te zijn van de Oostenrijkse renstal, maar de Scuderia bleek niet competitief genoeg te zijn om echt een kans te maken op het kampioenschap. Dit seizoen staat er geen maat op Red Bull en Verstappen. De Nederlander heeft inmiddels zeventien van de twintig races weten te winnen.

Daarmee lijken de reglementen van de Formule 1 nog niet helemaal te werken. De FIA hoopte met het budgetplafond en het verschil in windtunneltijd het gat tussen de grote en kleine teams te dichten. Behoudens Red Bull is dat in de ogen van Button echter wel gelukt. 'Ik denk dat de sport nu heel competitief is', geeft de enkelvoudig wereldkampioen aan in gesprek met Sky Sports. 'Er zijn zoveel grote teams die vooraan strijden en met een kleine misstap kunnen ze ineens het vierde team zijn.'

Button hoopt op afwisseling in F1

Hierdoor was het vaak stuivertje wisselen tussen Mercedes, Ferrari, McLaren en Aston Martin. Momenteel lijkt vooral McLaren consistent mee te doen om de podiumplekken, terwijl de andere renstallen nog veel ups en downs kennen. Zo was Mercedes tijdens de Grand Prix van Brazilië absoluut niet competitief, terwijl Fernando Alonso na enkele moeilijke weekenden een podiumplek wist te scoren voor Aston Martin. Hierdoor zijn er in het constructeurskampioenschap nog enkele spannende gevechten.

Deze teams hebben natuurlijk hetzelfde doel: volgend jaar Red Bull en Verstappen zien uit te dagen om de wereldtitel. Hoewel Button nog redelijk wat obstakels ziet voor de concurrentie, denkt hij dat de tweede seizoenshelft een goede voorbode is voor aankomend seizoen. 'Red Bull inhalen is moeilijk, maar de andere teams komen dichterbij. Ik bedoel, Brazilië was niet echt een goed voorbeeld, maar in het tweede deel van dit seizoen zie je dat teams als McLaren en Mercedes heel dicht bij de Red Bulls kunnen komen.'

'Max heeft dat kleine voordeel, maar zijn teamgenoot niet, dus we zouden volgend jaar een verrassing kunnen zien', vervolgt de Brit. Button verwacht niet dat het huidige seizoen herhaald zal worden in 2024. Daar is de voormalig Formule 1-coureur stiekem wel een beetje blij mee. 'Dit was een uitzonderlijk jaar voor dat team en ik heb het gevoel dat het volgend jaar niet hetzelfde zal zijn, wat goed is voor de sport. We hebben wat afwisseling nodig', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws