Alonso heeft het onderste uit de kan gehaald: 'Dit soort banen liggen ons niet' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft het onderste uit de kan gehaald: 'Dit soort banen liggen ons niet'

Alonso heeft het onderste uit de kan gehaald: 'Dit soort banen liggen ons niet'

Fernando Alonso geeft aan dat hij het maximale eruit heeft gehaald tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas 2023. Banen met weinig downforce, zoals Las Vegas, liggen de AMR23 niet en dat was te merken. Hoe dan ook heeft Aston Martin op zaterdag bereikt wat ze wilde bereiken, namelijk Q3. Alonso was blij met zijn performance en kijkt uit naar de racedag.

Aston Martin had het eerder in het seizoen al wat lastiger op banen met weinig downforce, zoals in Monza. Dat ondervond Alonso opnieuw in Las Vegas. Hij klokte nipt de tiende tijd, en start achter Kevin Magnussen. Lance Stroll haalde Q3 niet. 'We hebben het gemaximaliseerd', begint Alonso voor de microfoon van F1TV. 'Dit is het maximale wat we hebben kunnen halen op de kwalificatiedag', gaat de Spanjaard verder. 'Dit soort banen liggen ons niet, met lange rechte stukken. Dat is niet ons sterkste punt. We hadden het ook moeilijk in Monza en andere banen met deze karakteristieken.'

Hoe dan ook lukte het de tweevoudig wereldkampioen wel om in de top tien terecht te komen en voor de racedag liggen er nog genoeg kansen op tafel. 'De top tien was het doel voor vrijdag en dat hebben we net voor elkaar weten te krijgen', zegt Alonso. 'We zien wel hoe het op de racedag gaan.' Meerdere teams hadden lastig op het koude asfalt van het Las Vegas Strip-circuit en daarom is het nog een vraagteken hoe het er op de racedag aan toe gaat. Het gaat ontzettend belangrijk zijn om de banden op temperatuur te krijgen zonder teveel last te hebben van graining.

'Dit is een baan voor Ferrari en Williams'

Alonso erkent dat het circuit in de iconische gokstad ook geen goede baan is voor McLaren, het team dat momenteel boven Aston Martin in het constructeurskampioenschap staat. 'Maar dit is wel een baan voor Ferrari en Williams', zegt Alonso. 'We gaan ons uiterste best doen en punten scoren, als dat mogelijk is. We zien wel hoe get gaat', aldus de Spanjaard.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws