Hoe laat begint de Grand Prix van Las Vegas 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Las Vegas 2023?

Hoe laat begint de Grand Prix van Las Vegas 2023?

Na een dag vol met show, een dag vol met putdekseldrama's en vertraagde sessies, en de kwalificatiedag staat in Las Vegas alleen nog de Grand Prix zelf op het programma, waarna de coureurs kunnen bepalen of ze hun verdriet in de gokstad willen wegdrinken of -gokken, of dat ze alvast verder reizen naar Abu Dhabi. De race zelf belooft vooral een strijd tussen de mannen op de eerste startrij te worden onder het kunstlicht van de Amerikaanse woestijnstad.

De Grand Prix van Las Vegas is lokaal een nachtrace, en zal om 22:00 uur van start gaan. Met een tijdsverschil van negen uur betekent dit dat de opwarmronde op 07:00 uur 's ochtends Nederlandse tijd begint, waarna de startlampen zo'n drie minuten later zullen doven, gevolgd door vijftig ronden over het Las Vegas Strip Circuit. De gemiddelde snelheid ligt behoorlijk hoog, en dat betekent dat de race zonder safetycars en rode vlaggen zo'n anderhalf uur zal duren, waarmee de race nog voor half negen voorbij kan zijn.

De coureurs komen echter in actie op een snel stratencircuit, en dus is de kans op vertragingen door middel van safetycars of rode vlaggen wel een reële mogelijkheid. Charles Leclerc en Max Verstappen zullen daar vermoedelijk niet op hopen, omdat zij over de beste uitgangsposities beschikken. Achter de top drie vinden we veel verrassingen terug, met onder meer de Williams-coureurs op de derde startrij, terwijl Lewis Hamilton, Sergio Pérez, en Carlos Sainz in de middenmoot starten.

Verstappen hoopt bizarre reeks in stand te houden

De resultaten zijn in 2023 misschien soms wat voorspelbaar als het om de winnaar gaat, maar de prestatie is daardoor des te indrukwekkender. Verstappen jaagt ondertussen als drievoudig wereldkampioen op zijn 53e Grand Prix-zege en kan daarmee Red Bull Racing-voorganger Sebastian Vettel evenaren. Een overwinning zou dit seizoen de achttiende voor Verstappen zijn, veruit een record.

Ook in het land en het continent verdedigt de Limburger belachelijke reeksen. Hij kan de eerste coureur ooit worden met drie zeges in een land in één seizoen. Daarmee zou hij dan ook zijn elfde overwinning op rij pakken in Noord-Amerika, aangezien hij al ruim vier jaar ongeslagen is in Canada, Austin, Miami, en Mexico. Statistisch gezien is ook de poleposition van Leclerc goed nieuws voor Verstappen, want die laatste elf polepositions van de Monegask leverden telkens Red Bull-zeges op.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws