Alonso heeft zicht op Verstappen vanaf P2: 'We zullen hem aanvallen in de eerste bocht' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft zicht op Verstappen vanaf P2: 'We zullen hem aanvallen in de eerste bocht'

Alonso heeft zicht op Verstappen vanaf P2: 'We zullen hem aanvallen in de eerste bocht'

Fernando Alonso zorgt voor een sensatie in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Spanjaard kwalificeerde in zijn Alpine als tweede, waardoor hij achter de Red Bull van Max Verstappen zal starten. In de derde vrije training liet Alonso ook al een goede indruk achter, en hij weet zijn zaterdag uitstekend af te sluiten. Er is dan ook maar één doel voor de race: Verstappen aanvallen in de eerste bocht.

'Het voelt geweldig', begint een uitzinnige Alonso na afloop van de kwalificatie. 'We hebben tot nu toe een ongelooflijk weekend. We zijn competitief geweest in de vrije training, wat we normaal zijn op vrijdag, maar op zaterdag verliezen we een beetje snelheid. Dankzij de natte omstandigheden was de auto mega en ik was zo comfortabel met het besturen ervan. We zullen Verstappen aanvallen in de eerste bocht.'

Szafnauer: 'We hebben het hele weekend een goed tempo'

Deze prestatie van Alonso kan rekenen op veel lof van zijn teambaas, Otmar Szafnauer. 'We hebben het hele weekend een goed tempo. Fernando's ervaring en vaardigheid kwamen goed naar voren om hem op P2 te zetten. Hij is altijd goed geweest in het zich snel aanpassen aan wisselende omstandigheden. Het zag er op vrijdag op het droge goed uit. We hebben longruns gereden op harde banden, dus we hebben goede informatie gekregen. Daardoor hoop ik dat we een goede race kunnen rijden.'

Doordat Alpine een goede longrun-sessie heeft gehad, is het vertrouwen groot bij Szafnauer. 'Ik denk dat we het hier goed zullen doen. Er zijn niet veel teams die longruns hebben gereden. Als ik het me goed herinner waren Fernando's longruns op vrijdag gelijk aan die van Ferrari', besluit Szafnauer, die daarmee wil aangeven dat Alonso een goede kans heeft om er tijdens de race bij te zitten voor een podiumplaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws