Alonso met glory run voor de hoofdsponsor? 'Weet niet wat de anderen gedaan hebben' Formule 1
Formule 1

Alonso met glory run voor de hoofdsponsor? 'Weet niet wat de anderen gedaan hebben'

Alonso met glory run voor de hoofdsponsor? 'Weet niet wat de anderen gedaan hebben'

Fernando Alonso sloot de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië af: een verrassing, maar wellicht ook goed te verklaren als de data onder de loep genomen worden. Het slechte nieuws voor de Spanjaard is dat de snelste tijd in de tweede vrije training vermoedelijk niet al te veel zegt over het verloop van de rest van het weekend.

Voor Aston Martin is het weekend in Saoedi-Arabië belangrijk, en wellicht zelfs een thuisrace. Saudi Aramco, het grootste oliebedrijf wereldwijd, is namelijk de titelsponsor van het team, en dus staat het goed als Alonso voor Aston Martin Aramco de snelste tijd neerzet. Max Verstappen gaf het achteraf al aan: sommige teams hadden hun motoren al volledig opengedraaid, en het lijkt er sterk op dat dit bij Alonso het geval was.

In de onboardbeelden is namelijk te zien dat Alonso tweemaal op 'GO 1' drukt, de Aston Martin-variant voor wat bij Mercedes bekendstaat als 'strat 2', de kwalificatiestand. Daarnaast profiteerde Alonso op het rechte stuk van een perfecte slipstream, waardoor hij in de eerste sector al met afstand de snelste was. In de long runs viel Alonso een stuk verder terug, en lijkt het erop dat hij eerder onderin de top tien zal moeten strijden, net als Bahrein.

Alonso wel blij met snelste tijd

'Ik voelde me goed in de auto', zegt Alonso na de openingsdag in Jeddah bij de Spaanstalige tak van Motorsport.com. 'Het is altijd goed om de snelste tijd neer te zetten in welke sessie dan ook, maar het is pas de vrije training, dus we houden onze voeten op de grond, en we richten ons op ons eigen werk', zo kopt de ervaren Spanjaard alvast enkele oneliners in.

De Spanjaard wil wel alvast de verwachtingen temperen. 'We weten niet wat de anderen gedaan hebben als het aankomt op de motorstanden en de hoeveelheden brandstof, dus we moeten niet al te veel conclusies trekken op basis van de tijden, maar het was alsnog een positieve dag. We hadden geen problemen met de auto, we hebben ons schema volledig afgewerkt, en de afstelling van de AMR24 verder kunnen verbeteren, om onze prestaties ook aan te scherpen.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws