Pérez staat te popelen om aan kwalificatie te beginnen: 'Finetunen en dan alles samenbrengen' Formule 1
Formule 1

Pérez staat te popelen om aan kwalificatie te beginnen: 'Finetunen en dan alles samenbrengen'

Pérez staat te popelen om aan kwalificatie te beginnen: 'Finetunen en dan alles samenbrengen'

Sergio Pérez, coureur voor het team van Red Bull Racing, klonk over het algemeen tevreden na de eerste twee vrije trainingen in Saoedi-Arabië. De Mexicaan benadrukte wel dat er zeker nog wat puntjes op de ‘i’ gezet moeten worden in aanloop naar de kwalificatie en de race, maar de Oostenrijkse renstal heeft volgens Pérez al duidelijke doelstellingen voor ogen.

Pérez wist tijdens de eerste twee vrije trainingen al keurige tijden neer te zetten. Tijdens de eerste training leverde zijn tijd hem een derde plaats op en na afloop van de tweede training moest hij genoegen nemen met een vijfde tijd, al is het allemaal zo slecht nog niet na één dag in. Ook Pérez heeft zo het idee dat het allemaal wel goed zit bij de Oostenrijkse renstal, ondanks dat er hier en daar nog wat gefinetuned moet worden.

Finetunen moet bolide Pérez nog beter maken

‘Ik denk dat we er wel goed voor staan wat onze auto en performance betreft,’ legde de Mexicaan uit in een officieel persbericht van Red Bull. ‘Het was een hele positieve dag vol trainingen, zelfs nu we alleen nog maar wat dingen moeten finetunen.’ Over het algemeen voelde de Red Bull-coureur zich dan ook prettig achter het stuur van de RB20, en dat belooft veel goeds voor de kwalificatie en de race. ‘We begrijpen ook wat we van de auto verwachten en wat we moeten doen voor de kwalificatie. We weten goed welke kant we op willen en moeten om de auto sneller te maken, en als we dat voor elkaar krijgen zal dat onze long runs en kwalificatie ten goede komen.’

Een goed begin is dus het halve werk, weet ook Pérez. Toch is er nog veel onzeker in aanloop naar de kwalificatie en de race, en ook daar is de Mexicaan als geen ander van op de hoogte. ‘Alles voelde tijdens de trainingen dus heel goed, maar nu moeten we alles nog samen zien te brengen voor de kwalificatie. Dat wordt het voornaamste doel, en dan zullen we zien wat we kunnen.’ Volgens de Mexicaan zal ook het verkeer op de baan nog wel een rol gaan spelen tijdens de kwalificatie. ‘Sector een is echt heel snel en dat kan best eng zijn als het daar druk is, dus hebben we een paar goede en nette ronden nodig tijdens de kwalificatie.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws