Alonso niet blij met strategische misser: 'P7 of zelfs P6 had erin gezeten' Formule 1
Formule 1

Alonso niet blij met strategische misser: 'P7 of zelfs P6 had erin gezeten'

Alonso niet blij met strategische misser: 'P7 of zelfs P6 had erin gezeten'

Fernando Alonso vindt na afloop van de Grand Prix van Japan 2023 dat de strategie van Aston Martin niet was geoptimaliseerd. De Spanjaard startte op P10 en maakte een aantal plekken goed in de openingsfase, maar viel door een strategische misser uiteindelijk terug. Volgens de tweevoudig wereldkampioen zat er een veel beter resultaat in.

Alonso lag zesde na de start van de race en leek op weg te zijn naar een goed resultaat. De Spanjaard werd door zijn team vroeg naar binnen gehaald om de harde band op te halen, en daardoor werd hij naar eigen zeggen 'voor de leeuwen gegooid'. 'We hadden een geweldige start en daarna hadden we goede snelheid', begint Alonso bij F1TV. 'We hebben gewoon niet de strategie geoptimaliseerd, want we kwamen te vroeg naar binnen. Toch heb ik het wel naar mijn zin gehad in de auto', geeft de Spanjaard aan.

Een tijd geleden gaf Alonso nog aan dat hij nog veel meer podiums wilde pakken, maar momenteel lijkt dat niet echt mogelijk te zijn. Op zaterdag in Japan gaf hij al aan dat het niet lukte om hoger te kwalificeren omdat de auto geen snelheid heeft over één ronde. Ook in de race had Alonso het lastig vandaag, maar toch denkt hij dat er meer in had gezeten dan P8. Alsnog is hij de enige van Aston Martin die punten scoorde op zondag, Lance Stroll viel namelijk uit door een mankement aan de achtervleugel. 'Er zat zeker meer in dan het resultaat doet vermoeden. P7 of zelfs P6 was zeker mogelijk geweest.'

Alonso zegt niet al te veel over toekomstige verwachtingen: 'We zien wel'

Aston Martin begon het seizoen als tweede team, maar inmiddels lijkt McLaren die plek te hebben ingenomen. Dit weekend in Japan maakten Lando Norris en Oscar Piastri het podium compleet. Ferrari kon ook goed meekomen, en ook Mercedes finishte voor Alonso. 'McLaren is nu gewoon te snel, maar iedereen in de fabriek werkt keihard. We gaan zien wat we kunnen brengen tot en met het einde van het seizoen', sluit de tweevoudig wereldkampioen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws