Alonso ziet moeizame weekenden als leerzaam: 'Het zijn de weekenden waarin we meer leren' Formule 1
Formule 1

Alonso ziet moeizame weekenden als leerzaam: 'Het zijn de weekenden waarin we meer leren'

Alonso ziet moeizame weekenden als leerzaam: 'Het zijn de weekenden waarin we meer leren'

Fernando Alonso heeft nog steeds alle vertrouwen in zijn Aston Martin-team. De Spanjaard beschouwt de recente slechtere weekenden als leerzaam, en zegt dat het team wel verwacht had ingehaald te worden door Mercedes en Ferrari. Alonso hoopt verder dat de ontwikkeling binnen het team volgend jaar sneller zal gaan.

Op de vraag van PlanetF1 of hij gefrustreerd is over het feit dat Aston Martin lijkt te zijn afgezakt, mede door de upgrades van de andere teams dit seizoen, zegt Alonso: 'Helemaal niet. Ik ben ontzettend blij met het project, ook in moeilijke races zoals Singapore of Monza. Al onze debriefings, al onze vergaderingen met de fabriek zijn extreem productief, het zijn de weekenden waarin we meer leren in het seizoen.' Hoewel Aston Martin aan het begin van het seizoen meerdere keren met Alonso op het podium wist te komen, kwam het team in Singapore niet verder dan P15, door onder andere een tijdstraf en pech tijdens een cruciale pitstop. Stroll kon helemaal niet aan de race meedoen, vanwege zijn crash in de kwalificatie de dag ervoor.

Alonso nog altijd blij met Aston Martin

Ondanks de recente tegenslagen blijft Alonso positief voor de toekomst van het team: 'De stappen die we vooruit plannen voor de toekomst, voor volgend jaar, als we naar die races komen, zijn enorm en ik heb nog nooit zo'n schaal gezien als het gaat om ideeën en dingen op tafel leggen. De motivatie die het team heeft om een topteam te worden en de middelen en de vastberadenheid zijn gewoon uitstekend, dus ik ben heel blij.' Volgens Alonso was de vormdip waar het team nu te maken heeft aan het begin van het jaar ook al te voorspellen: 'Aan het begin van het jaar hadden we een snelle auto, maar we zeiden al dat we in het seizoen voor een enorme uitdaging stonden, omdat onze belangrijkste concurrenten enorme organisaties en topteams zijn. Het was min of meer te verwachten dat Ferrari en Mercedes ons tempo zouden evenaren en mogelijk zelfs verder zouden gaan.'

'Mercedes deed er niet al te lang over om in die positie te komen, Ferrari deed er iets langer over en ook McLaren is nu erg sterk', vervolgt Alonso zijn analyse. 'We moeten accepteren dat we ons niveau ook buiten het circuit moeten verhogen en dat de ontwikkeling volgend jaar iets sneller moet gaan, maar dit is een heel nieuw team en dit is een nieuwe positie voor ons.' De Spanjaard is ervan overtuigd dat Aston Martin volgend jaar terug zal proberen te vechten: 'Het is niet zo dat we dit gewoon accepteren en dat we oké zijn met de situatie. We weten gewoon dat het op veel fronten een leerzaam seizoen is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws