Alonso pessimistisch na slecht weekend in Mexico: 'Zullen nog enkele posities verliezen' Formule 1
Formule 1

Alonso pessimistisch na slecht weekend in Mexico: 'Zullen nog enkele posities verliezen'

Alonso pessimistisch na slecht weekend in Mexico: 'Zullen nog enkele posities verliezen'

Het seizoen van Aston Martin lijkt als een nachtkaars uit te gaan en volgens Fernando Alonso strijdt zijn team in de laatste races van het jaar nergens meer om. De tweevoudig wereldkampioen staat momenteel nog op een gedeelde vierde plaats in het wereldkampioenschap, maar de Spanjaard verwacht die positie in de komende wedstrijden niet vast te kunnen houden. Het draait volgens Alonso, die het einde van de Mexicaanse GP niet haalde, in het restant van 2023 vooral nog om het vergaren van kennis voor de toekomst.

Aston Martin begon verrassend sterk aan 2023. Alonso wist de AMR23 in de eerste seizoenshelft maar liefst zes keer naar het podium te sturen. Vanaf de Grand Prix van Oostenrijk begon Aston Martin echter steeds verder terug te zakken en sindsdien wist Alonso enkel nog in Zandvoort een podiumplek te scoren. In het constructeurskampioenschap is de Britse renstal van eigenaar Lawrence Stroll teruggezakt naar de vijfde positie en volgens Alonso hoeft Aston Martin niet meer omhoog te kijken.

McLaren nam vorig weekend, na de sprintrace in de Verenigde Staten, de vierde plek over van Aston Martin. Het verschil is met twintig punten weliswaar nog niet onoverbrugbaar, maar gezien de huidige vorm van beide teams, maakt Alonso zich geen illusies. 'Eerlijk gezegd vechten we nergens voor', zegt Alonso tegen Motorsport.com. De Spanjaard bivakkeerde zondag, voordat hij uitviel, voortdurend in de onderste regionen en heeft ook geen hoge verwachtingen van het komende raceweekend in Brazilië. 'We zullen leren, zelfs al moeten we vanuit de pitstraat starten. Dat is nuttiger dan alleen maar het weekend afwerken. Bij de constructeurs staat onze positie vast', meent Alonso.

Bij de coureurs deelt de Spanjaard na de GP van Mexico de vierde plaats met zijn landgenoot Carlos Sainz, maar Alonso houdt er rekening mee dat hij die plek aan het einde van het seizoen niet meer in zijn bezit heeft. 'Bij de coureurs zullen we enkele posities verliezen, maar het is ongelofelijk dat we voor de Ferrari's, voor George (Russell, red.), voor Lando (Norris, red.) en wie dan ook staan. Die posities zullen we echter nog wel gaan verliezen. Zij hebben allemaal een zeer snelle auto. Maar goed, laten we zien wat we kunnen doen', aldus Alonso.

Aston Martin zit niet stil

Aston Martin is de afgelopen tijd steeds verder weggezakt, maar dat betekent volgens Alonso niet dat de Britse renstal stilzit. 'We werken zo hard als we kunnen', stelt de tweevoudig wereldkampioen. 'Het is niet dat we blij zijn met de situatie. Het is niet de positie waarin we ons willen bevinden, maar tegelijkertijd werken we heel hard om het tij te keren. Op dit moment gaan we door een lastige periode. We proberen zo veel mogelijk te testen en zo veel mogelijk feedback te geven aan de fabriek in Silverstone. Hopelijk sluiten we af met een hoogtepunt en niet met een dieptepunt', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws