Alonso strooit met complimenten: 'Verstappen de beste coureur, omdat hij geen zwaktes heeft' Formule 1
Formule 1

Alonso strooit met complimenten: 'Verstappen de beste coureur, omdat hij geen zwaktes heeft'

Alonso strooit met complimenten: 'Verstappen de beste coureur, omdat hij geen zwaktes heeft'

Fernando Alonso heeft het dit seizoen weer naar zijn zin, nu hij beschikt over een competitieve Aston Martin-bolide, maar hij denkt niet alleen dat regerend wereldkampioen Max Verstappen over de beste auto beschikt, hij is ook van mening dat de Nederlander de beste coureur is. De Spanjaard mocht in vijf van de zes Grands Prix van het seizoen plaatsnemen op het podium, maar wist nog niet voor Verstappen te eindigen.

Alonso begint dit weekend aan zijn thuisrace in de nabijheid van Barcelona. Het circuit is tevens de plek waar de man uit Oviedo zo'n tien jaar geleden zijn voorlopig laatste overwinning pakte. Dit jaar is hij op jacht naar zege nummer 33, maar zijn ambities reiken verder, zo geeft Alonso aan in gesprek met Marca: 'Ik wil vechten voor nummer 33, en daarna voor nummer 34', zo geeft hij aan dat hij niet puur gericht is op het opnieuw winnen.

In 2019 en 2020 nam de wereldkampioen van 2005 en 2006 geen deel aan de Formule 1, en die periode heeft hem goed gedaan, nadat hij jarenlang de ene na de andere tegenvaller te verwerken kreeg bij McLaren-Honda. 'De tijd buiten de Formule 1 heeft me geholpen om mijn batterijen weer op te laden', aldus Alonso. 'Die twee jaar dat ik uitkwam in andere disciplines, zoals de 24 Uur van Le Mans, de Indy 500 of Dakar, hebben me zowel op professioneel gebied als persoonlijk sterker gemaakt. Nu ben ik weer fris teruggekomen naar de Formule 1 en kan ik weer genieten', zegt de 41-jarige Spanjaard.

Verstappen kent geen zwaktes

Hoe graag Alonso ook zou winnen in eigen land, makkelijk wordt het niet, zo ziet ook de altijd realistische Alonso in. 'Het zal moeilijk worden om te winnen. Red Bull domineert al het hele jaar en dat zal hier niet veranderen. Je hebt echter altijd iets extra's als je in eigen huis racet, en ook het weer lijkt een rol te kunnen gaan spelen, dus laten we zien of we voordeel uit de situatie kunnen halen', meldt de Aston Martin-coureur.

Om te kunnen winnen, zal Alonso moeten afrekenen met Verstappen, en dat wordt lastig. 'Ik zou zeggen Max Verstappen', antwoordt Alonso op de vraag wie dit jaar de beste coureur is. 'Hij heeft de laatste twee kampioenschappen gewonnen en leidt ook dit jaar. Hij is de lastigste tegenstander in het startveld. Het lijkt erop dat hij geen zwaktes kent. Hij heeft geen slechte weekenden. Hij biedt je geen kansen om voordeel uit te halen. Ik weet dat de Red Bull een geweldige auto is en dat ze domineren, maar hij maakt geen fouten. Misschien maken we het te eenvoudig voor hem omdat hij met een groot verschil wint. We proberen hem onder druk te zetten om te kijken of hij fouten gaat maken.'

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws