Alonso wil meer erkenning voor Verstappens prestaties: 'Het is zo moeilijk om zo dominant te zijn' Formule 1
Formule 1

Alonso wil meer erkenning voor Verstappens prestaties: 'Het is zo moeilijk om zo dominant te zijn'

Alonso wil meer erkenning voor Verstappens prestaties: 'Het is zo moeilijk om zo dominant te zijn'

Fernando Alonso heeft na de Grand Prix van Nederland 2023 alleen maar mooie woorden aan het adres van Max Verstappen. De Spanjaard vindt dat het soms wordt onderschat hoe groots Verstappen op dit moment aan het presteren is, want hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om op zo'n dominante wijze te winnen.

Verstappen kwam op zondagmiddag in Zandvoort als eerste over de streep en dat betekende dat hij zijn negende opeenvolgende overwinning heeft binnengesleept. Bij zijn thuisrace evenaarde hij het record van Sebastian Vettel uit 2013, een kers op de taart voor al vernietigende opmars die hij in Miami dit seizoen is gestart. Alonso probeerde de overwinning nog weg te kapen, maar dat lukte hem niet. De Spanjaard is blij met zijn P2 en steek de loftrompet voor de Nederlander.

'Het wordt soms onderschat hoe groots Max aan het presteren is', zegt Alonso bij de persconferentie na afloop van de race. 'Het is heel moeilijk om in deze sport, of eigenlijk in elke sport, op zo'n dominante wijze te winnen en op zo'n niveau te komen', legt Alonso uit. 'Natuurlijk hebben we allemaal veel zelfvertrouwen. Dus ik geloof dat ik op dezelfde wijze als Max kan presteren, maar om dat te kunnen doen moet je continu op je allerbest zijn. Vandaag was ik dat ook wel, denk ik, maar eerder in Spa of in Oostenrijk was ik dat niet', vervolgt Alonso. 'Je probeert zo vaak mogelijk op honderd procent te presteren, en Max doet dat gewoon vaker dan alle andere coureurs.'

Alonso aasde nog op de zege: 'Ik zou aanvallen waar het kon'

Toen de race kort werd onderbroken na de crash van Guanyu Zhou had Alonso zijn plan gesmeed om toch nog te winnen. 'Ik wilde niet conservatief zijn en ik zou aanvallen waar het kon', legt Alonso uit. 'Dat ik had tijdens de rode vlag bedacht. Ik had ook tegen het team gezegd dat ik het podium niet op het spel zou zetten, en ze hadden er het volste vertrouwen in.' Verstappen kreeg bij de rollende herstart zijn banden niet helemaal op temperatuur, en dus rook Alonso bloed. 'Ik nam nog risico door op de natte baan volgas door de laatste bocht te gaan, maar het lukte niet om daar aan te vallen', sluit Alonso af, die in Zandvoort dus nog niet zijn 33ste overwinning kon vieren. Of dat in Monza wel gaat gebeuren, is nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws