Alonso wilde ook nog Verstappen inhalen: 'Tijdens de rode vlag zei ik tegen het team dat ik ervoor zal gaan' Formule 1
Formule 1

Alonso wilde ook nog Verstappen inhalen: 'Tijdens de rode vlag zei ik tegen het team dat ik ervoor zal gaan'

Alonso wilde ook nog Verstappen inhalen: 'Tijdens de rode vlag zei ik tegen het team dat ik ervoor zal gaan'

Na twee maanden zonder podium, mocht Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Nederland naast Max Verstappen zijn beker in ontvangst nemen. De Spanjaard wist de tweede plek te bemachtigen, en probeerde tijdens de laatste rondes zelfs nog om Verstappen aan te vallen. Dat lukte hem niet, maar het was wel een goede dag voor de coureur, die aangaf dat de auto goed aanvoelde. Het was volgens de Spanjaard verder een enerverende race, waarin alle baancondities wel voorbij kwamen.

'Ik heb liever een klein beetje regen met droge banden, zo wordt het niet te lastig', antwoordt Alonso op de vraag van Viaplay over onder welke condities hij liever racet. 'Het leek erop dat we veel posities goedmaakte in de eerste rondjes van de race vandaag, dus ik ben erg blij met de resultaten van vandaag.' Het was de eerste keer sinds afgelopen juni tijdens de Grand Prix van Canada dat de Spanjaard weer op het podium stond. En de Nederlandse Grand Prix was gelijk een race waarin van alles gebeurde, vond ook Alonso. 'Na een pauze in augustus, vier weken niks doen, hadden we nu alles bij elkaar in twee uur. Heel veel emoties daardoor ook. Een rode vlag, safety car... Om daarna een podium te mogen vieren was groots voor ons.'

Alonso blikt ook nog terug op de races na Canada, toen de Aston Martin steeds meer leek terug te zakken. 'We hadden veel problemen in de maand juli. Het was geen goede maand voor ons. Maar vandaag was het tegenovergestelde.' Niet alleen de resultaten waren goed voor Alonso, de coureur geeft ook aan dat de auto zelf goed aanvoelde: 'Ik voelde me erg verbonden met de auto vandaag. Als ik wilde pushen, dan zorgde de auto voor de juiste input. Als ik mijn banden wilde sparen, dan zorgde de auto ook voor de banden. Het was zo'n dag dat je je heel erg verbonden voelt met de auto, voor welke reden dan ook. Het was erg leuk om mee te maken.'

Alonso wilde na herstart ook aan Verstappen voorbij

Nadat dat de race weer werd hervat na de tweede safety car, zag Alonso nog even zijn kans schoon om ook Verstappen in te kunnen halen: 'Tijdens de rode vlag (veroorzaakt in ronde 65 toen de regen losbrak, red.) zei ik tegen het team ik ga ervoor. Ik wilde dicht op hem (Verstappen, red.) zitten in de laatste bocht, toen de herstart plaatsvond en in bocht 1 wilde ik het proberen. Ik was niet dichtbij genoeg, dus ik probeerde van lijn te veranderen. Buitenkant, binnenkant, ik probeerde het tegenovergestelde van hem (Verstappen, red.) te doen. Misschien volgende keer.' Alonso kwam uiteindelijk niet aan Verstappen voorbij, maar eindigde wel naast hem op het podium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws