Alonso wil zijn ex-team Ferrari een loer draaien: 'Nog heel wat punten te verdienen' Formule 1
Formule 1

Alonso wil zijn ex-team Ferrari een loer draaien: 'Nog heel wat punten te verdienen'

Alonso wil zijn ex-team Ferrari een loer draaien: 'Nog heel wat punten te verdienen'

P9 voor Fernando Alonso in Monza. Het contrast met vorig weekend in Zandvoort, waar de Spanjaard knap tweede werd, was groot. De voormalig wereldkampioen wist vooraf al dat het een moeilijke race zou worden, maar had toch gehoopt op meer punten. Omdat P14 voor zijn teamgenoot Lance Stroll het hoogst haalbare was en de Canadees dus geen punten wist te scoren, springt Ferrari over Aston Martin in het constructeursklassement. Een aderlating voor Alonso en co.

'Het was een moeilijke race vandaag', zei de 42-jarige Alonso achteraf. De oudste coureur op de grid vond het tegelijk ook een van de zwaarste weekends van het jaar. 'Op fysiek vlak was het een van de moeilijkste races dit jaar, maar we kunnen veel leren uit dit weekend.' De Spanjaard laat zich niet ontmoedigen door het tegenvallende resultaat en gebruikt zijn ervaring om te relativeren. 'Volgende keer zullen we beter zijn', voorspelde hij.

Alonso startte als tiende en kon dus, verspreid over 51 ronden, slechts één plek winnen. Zijn rivaal Lewis Hamilton kwam na diens pitstop achter hem terecht, maar wist zijn voormalig teamgenoot al snel af te schudden. Nochtans kreeg Alonso weer even hoop toen hij even later vernam dat diezelfde Hamilton een straf van vijf seconden aan zijn broek had gekregen voor een incident met Oscar Piastri. 'Ik hoopte dat we Lewis nog konden inhalen nadat hij zijn straf had gekregen, maar ik wist dat het moeilijk zou worden toen ik hoorde dat hij Alex (Alexander Albon, red.) had ingehaald.' De vogel was inderdaad gaan vliegen.

De strijd met Ferrari

Door een puntenarm weekend in Italië ziet Aston Martin thuisrijders Ferrari over zich wippen in het constructeurskampioenschap. Volgens Alonso is die strijd echter nog lang niet beslecht en dus blijft hij hongerig om zijn ex-team een loer te draaien. 'Ze hebben ons jammer genoeg voorbij gestoken in de stand na vandaag. Het zal dus belangrijk worden om onze rug te rechten de komende race. Er staan nog heel wat Grands Prix op de kalender en er zijn nog heel wat punten te verdienen', sloot Alonso strijdvaardig af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws