Russell ziet de concurrentie voor zijn neus verdwijnen: 'Ik had niet verwacht dat Ferrari zo snel zou zijn' Formule 1
Formule 1

Russell ziet de concurrentie voor zijn neus verdwijnen: 'Ik had niet verwacht dat Ferrari zo snel zou zijn'

Russell ziet de concurrentie voor zijn neus verdwijnen: 'Ik had niet verwacht dat Ferrari zo snel zou zijn'

Middenin alle zware gevechten probeerde ook George Russell, coureur voor het team van Mercedes, een aantal plekken op te schuiven. De Brit zag al snel hoe sterk de concurrentie was, en kreeg het daardoor niet voor elkaar om echt uit de verf te komen. Uiteindelijk eindigde hij de race als vijfde nadat hij aan het kortste eind trok in gevecht met de mannen van Ferrari en Red Bull Racing. Het was al met al gewoon een frustrerende race voor Russell en het team van Mercedes, met een aantal missertjes en de pech van een tijdstraf.

De start van het weekend zag er niet eens zo extreem spectaculair uit voor Russell. De Brit kon niet echt verrassen tijdens de vrije trainingen, en tijdens de kwalificatie op zaterdag was hij the best of the rest met zijn vierde tijd. Hij zou starten achter de sterke Ferrari’s van Carlos Sainz en Charles Leclerc, maar ook de dominante Max Verstappen stond nog voor hem in de startopstelling. Toch probeerde ook Russell een weg te vinden richting de voorkant van het veld, in gevecht met de mannen voor hem. Uiteindelijk eindigde hij de race dus als vijfde, met teamgenoot Lewis Hamilton achter zich op plek zes. Echt verrassen konden ze bij Mercedes dus niet dit weekend, en dat tot grote verrassing van Russell zelf.

De concurrentie was een stuk sterker, tijdstraf ook terecht volgens Russell 

Ook de Brit zag namelijk hoe sterk de mannen voor hem waren, geeft hij toe tegenover Sky Sports F1. Dat Red Bull dit seizoen een dominante factor is was al wel duidelijk, maar ook de snelheid en kwaliteiten van de Ferrari kwamen dit weekend goed naar voren, zag ook Russell. 'Het was echt een uitdaging. De Red Bull was zo snel en Pérez was zoveel sneller in de laatste bochten. Ik had niet verwacht dat Ferrari sneller zou zijn en Red Bull had een hele grote voorsprong.’ Uiteindelijk eindigt hij dus als vijfde, maar meer zat er volgens de Brit ook echt niet in. ‘De vijfde plek was echt het maximaal haalbare. In Singapore zal het anders zijn.'

Voornamelijk strategisch leek het team het ook lastiger te hebben dan normaal, benadrukt ook Russell. ‘Als je een goede auto hebt, kan je een goede strategie of een slechte strategie hebben, dan win je alsnog. We hadden twee ronden eerder naar binnen kunnen gaan, maar dan was ik alsnog op P5 gefinisht.' Meer zat er volgens de Brit dus echt niet in, en om de situatie nog eens verder aan te dikken kwam daar ook nog een tijdstraf bovenop. Zelf snapte hij echter wel waarom. 'De straf was terecht. Ik ging net iets te ver in de bocht, maar je weet dat het kan gebeuren. Er moet wat veranderen aan die bocht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws