Vasseur prijst strategie van Ferrari en 'fantastische' Sainz: 'Ons plan was perfect' Formule 1
Formule 1

Vasseur prijst strategie van Ferrari en 'fantastische' Sainz: 'Ons plan was perfect'

Vasseur prijst strategie van Ferrari en 'fantastische' Sainz: 'Ons plan was perfect'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur kan terugblikken op een geslaagd raceweekend in Singapore. Carlos Sainz was, net zoals gisteren tijdens de kwalificatie, de snelste op het Marina Bay Street Circuit en wist zijn poleposition te verzilveren. Charles Leclerc startte op de derde plaats, maar viel één plek terug ten opzichte van gisteren door de nodige tegenslag.

Tijdens het vorige raceweekend in Monza was een podiumplek nog het hoogst haalbare voor Sainz en zijn team, vandaag mocht de Spanjaard voor de tweede keer in zijn carrière zegevieren. Teambaas Vasseur was dan ook in de wolken met het verloop van de Grand Prix van Singapore. 'Het was een fantastisch weekend, zeker na Monza dat ook al goed was voor ons.' De Fransman zag hoe zijn team in Italië al een stap vooruit had gezet, maar wist niet waar de Scuderia dit weekend zou staan. 'We hadden niet verwacht zo snel te zijn hier in Singapore. De snelheid van onze beide coureurs was vanaf het begin van het weekend goed.

'Carlos heeft het fantastisch gedaan', ging Vasseur verder tegen F1TV. 'Ons plan om Charles te laten starten op een set zachte banden was perfect. Zo konden we Carlos beschermen.' Ferrari had het racebegin volledig in handen. De twee rode wagens dicteerden het tempo vooraan, maar toen gebeurde wat traditioneel elk jaar in Singapore gebeurt, namelijk een safety car. 'Ik wil niet zeggen dat we ongeluk hadden met de safety car, maar het heeft onze race wel beïnvloed. Gelukkig behield Carlos de controle.'

Werd Leclerc 'opgeofferd'?

Tijdens de eerste stint droeg Ferrari de Monegask op om voldoende afstand te houden van zijn teamgenoot voor zich. Op die manier moest Leclerc de rest van het veld bij mekaar duwen zodat Sainz vooraan zijn banden goed kon managen. George Russell, op dat moment de derde in de volgorde, rapporteerde aan zijn team dat de Italianen Leclerc opofferden, maar dat was volgens Vasseur niet correct. 'Dat kwam niet van ons. Russell heeft dat gezegd, maar hij mag zeggen wat hij wil', lachte de teambaas in zijn vuistje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws