Lawson pakt eerste F1-punten maar is nog niet tevreden: 'Daar moet ik echt aan gaan werken' Formule 1
Formule 1

Lawson pakt eerste F1-punten maar is nog niet tevreden: 'Daar moet ik echt aan gaan werken'

Lawson pakt eerste F1-punten maar is nog niet tevreden: 'Daar moet ik echt aan gaan werken'

Drie keer is scheepsrecht, zo ook voor Liam Lawson. De rookie, die in Singapore pas aan zijn derde raceweekend in de Formule 1, slaagde er na drie races in punten te scoren voor het team van AlphaTauri. Zijn onverwachtse plaats in de koningsklasse van het racen maakt deze prestatie nog een tikkeltje extra bijzonder, maar toch blijft de jonge Nieuw-Zeelander kritisch nadat hij naar zijn gevoel weer een hoop liet liggen bij de start.

De prestaties van Lawson kunnen eigenlijk niet met één woord omschreven worden, maar wonderbaarlijk zijn ze in ieder geval honderd procent zeker. De Nieuw-Zeelander scoort in zijn derde raceweekend ooit al punten in een AlphaTauri-bolide die al het hele seizoen achteraan bungelt. Teamgenoot Yuki Tsunoda wist een enkele keer één puntje binnen te slepen, maar Lawson eindigde de uitdagende race in Singapore als negende en scoorde daardoor maar liefst twee punten. Genoeg reden voor een feestje dus, maar Lawson blijft kritisch.

Lawson nog altijd niet tevreden over zijn start

Tegenover Sky Sports F1 benadrukt Lawson, net als zijn mede-coureurs, hoe lastig de race was. 'Ik ben echt heel erg moe na de race, maar ik heb ook alles gegeven wat ik te bieden had. We hebben het echt kunnen maximaliseren' Hij geeft zichzelf amper de tijd om naar de goede kanten van zijn resultaat te kijken voordat hij de nodige kritiek levert op zijn start. 'Ik moet echt beter worden bij de start, want ik verlies daar nu al twee raceweekenden op rij twee plekken. We hebben hard gewerkt tijdens de kwalificatie, maar die plekken verliezen we dan op zondag.'

Dat de rookie niet snel tevreden is, laat hij nu al enkele weekenden zien. Toch is de focus duidelijk, en weet hij wat hem te wachten staat. 'Ik was al voor mijn aanstelling in de Formule 1 bezig om alles eruit te halen wat erin zit, en we focussen nu gewoon op het maximaliseren van de resultaten met de kleine mogelijkheden die we hebben. Als ik hierop terugkijk wil ik zeker weten dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen.' Over zijn toekomst durft de jonge Nieuw-Zeelander nog niks te zeggen, maar hij probeert te doen wat hij kan om met positieve gevoelens terug te kunnen kijken op zijn periode als invaller. 'Het is lastig om een full-time stoeltje te krijgen bij AlphaTauri, maar voor nu moeten we focussen op maximaliseren en dan komt de rest later wel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws