AlphaTauri-baas waakt voor maatregelen: 'Niet elke vijf minuten alles veranderen' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-baas waakt voor maatregelen: 'Niet elke vijf minuten alles veranderen'

AlphaTauri-baas waakt voor maatregelen: 'Niet elke vijf minuten alles veranderen'

Franz Tost vindt niet dat de Formule 1 allerlei aspecten van de sport moet veranderen om saaie races te voorkomen. Daarvoor is al een nieuw Sprintformat geïntroduceerd in Azerbeidzjan vorig weekend, al leverde dit ook niet meer spektakel op. De Formule 1 moet volgens Tost waken voor nog meer van dit soort veranderingen.

De teambaas van AlphaTauri werd gevraagd of een Formule 1 met altijd spannende races een utopie is. Daarop heeft de Oostenrijker een duidelijk antwoord. 'Ik denk dat het huidige Formule 1-model succesvol is en ik denk niet dat we iets moeten veranderen', vertelt hij aan Speedweek.com. 'Ik denk dat de fans anders nog meer afgeleid zullen zijn. We hoeven niet elke vijf minuten alles te veranderen.'

Christian Horner beaamt de woorden van Tost. 'Niet elk hoofdstuk kan een hit zijn. En met het aantal races dat we elk seizoen hebben, zijn er altijd races die een beetje saai zijn. Maar er zijn ook fenomenale GP's en er zijn een paar variabelen die een rol spelen, zoals het weer of bandenslijtage. Maar er zijn onvermijdelijk evenementen die minder vermakelijk zijn. Zo gaat dat ook in voetbal en alle andere sporten', aldus de Red Bull Racing-teambaas.

F1 nog nauwelijks spectaculair in 2023

Liefhebbers van de Formule 1 zijn in 2023 nog niet verwend met de meest spectaculaire Grands Prix. Bovendien is iedere race tot nu toe gewonnen door of Max Verstappen, of Sergio Pérez - beiden van Red Bull. Coureurs zeiden eerder dit seizoen al dat volgen van auto's en daarmee inhalen lastiger is geworden. Dat heeft te maken met meer vuile lucht en verkorte DRS-zones, iets waar eveneens kritiek op is vanuit het rijderskamp.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws