Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2023?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Miami 2023?

Het is zaterdag 6 mei en dat betekent dat de dag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami 2023 is aangebroken. Max Verstappen lijkt de beste papieren te hebben voor poleposition, maar er liggen absoluut kapers op de kust. Hoe laat de kwalificatie begint, lees je hier.

Aangezien dit Grand Prix-weekend wordt georganiseerd in de Verenigde Staten, wordt het voor de Nederlandse liefhebbers van de sport een latertje. Zo begint de derde en laatste vrije training nog wel om de schappelijke tijd van 18:30 uur, maar begint de kwalificatie pas om 22:00 uur. Mits er geen onderbrekingen zijn, denk aan rode vlaggen, dan weten we om 23:00 uur wie zondagavond op poleposition staat.

Verstappen vs. Leclerc voor pole in de F1 Grand Prix van Miami 2023?

Verstappen lijkt favoriet voor poleposition in Miami te zijn. De coureur van Red Bull Racing was de snelste man tijdens de tweede vrije training, maar toch zijn er nog meer kanshebbers op de eerste startplek. Denk bijvoorbeeld aan Charles Leclerc, die in Azerbeidzjan vorig weekend tweemaal poleposition pakte dankzij het gloednieuwe Sprintformat. Ook dit weekend is de kwalificatiesnelheid van Ferrari weer in orde.

De racesnelheid van de SF-23 laat nog wel te wensen over en daarom zijn er ook weer kansen voor Sergio Pérez, die juist tweemaal won in Bakoe - eveneens door het Sprintformat. De Mexicaan moet ook wel goed blijven presteren, wil hij Verstappen serieus onder druk zetten in de titelstrijd. Verstappen weet natuurlijk wel hoe het eraan toegaat in zo'n gevecht en mag dan ook gerust als favoriet worden gezien - zowel voor pole in Miami als de wereldtitel.

Max Verstappen, Red Bull Racing, Grand Prix van Miami 2023 (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)
Max Verstappen, Red Bull Racing, Grand Prix van Miami 2023 (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Kwalificatie GP Miami live kijken?

Kan Verstappen pole pakken, of wordt het toch Leclerc of iemand anders? De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Miami

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws