Marko verwacht dat Verstappen Pérez verslaat in Miami: 'Komt drie of vier tienden tekort' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht dat Verstappen Pérez verslaat in Miami: 'Komt drie of vier tienden tekort'

Marko verwacht dat Verstappen Pérez verslaat in Miami: 'Komt drie of vier tienden tekort'

Helmut Marko constateert dat Max Verstappen klaar is voor het restant van het Grand Prix-weekend in Miami. De adviseur van Red Bull Racing zag dat de tweevoudig wereldkampioen zich op zijn gemak voelde in de RB19 en hij maakt zich dan ook absoluut geen zorgen over de Nederlander. Aan de andere kant van de Red Bull-garage is Sergio Pérez nog zoekende en Marko verwacht dat de Mexicaan dit weekend een zware dobber gaat hebben aan Verstappen.

Het vertrouwen was nagenoeg vanaf het begin van de eerste vrije training op het Miami International Autodrome al groot bij Verstappen. De wereldkampioen van 2021 en 2022 klaagde weliswaar over een gebrek aan grip op het nieuwe asfalt in Miami, maar hij wist al vlot zijn draai te vinden. Tegen het einde van de eerste sessie kon de Nederlander dan ook al beginnen aan de lange runs, terwijl de concurrentie nog bezig was met het rijden van snelle rondetijden. Verstappen eindigde op P4, maar daar maakte Marko zich geen zorgen over.

Tijdens de tweede vrije training domineerde Verstappen vervolgens zowel in de korte als in de lange runs. De WK-leider dook uiteindelijk als enige onder de 1.28-grens en hij hield daarmee het Ferrari-duo Carlos Sainz en Charles Leclerc ruim achter zich. Marko constateert tegenover Formulapassion.it dat Verstappen klaar is voor de kwalificatie en de race. 'Max (Verstappen, red.) is tevreden over de afstelling. Hij voelt zich op zijn gemak en al zijn kwaliteiten zijn vandaag naar buiten gekomen.'

Ruimte voor verbetering voor Pérez 

Een week geleden kende Pérez een ijzersterk weekend in Bakoe en stond hij nog als de glorieuze winnaar op het ereschavot. Op vrijdag zag het ernaar uit dat hij de goede vorm had achtergelaten in Azerbeidzjan en hij was na afloop van beide sessie dan ook kritisch op zichzelf. Marko weet dat er nog meer in het vat zit voor de Mexicaan, al denkt hij dat Verstappen dit weekend wel eens een maatje te groot voor hem kan zijn. 'Voor Pérez is er nog wel wat ruimte voor verbetering maar als ik eerlijk ben, dan zie ik hem drie of vier tienden achter Max staan', aldus Marko.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws