AlphaTauri-coureurs zijn het met elkaar eens: 'Canada is een heel ander stratencircuit' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-coureurs zijn het met elkaar eens: 'Canada is een heel ander stratencircuit'

AlphaTauri-coureurs zijn het met elkaar eens: 'Canada is een heel ander stratencircuit'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda geven hun voorbeschouwing op de race van aankomend weekend in Canada in een persbericht. AlphaTauri kende een prima weekend met de vijfde plaats van Gasly in Baku, maar zag helaas dat Tsunoda door technische probleem zijn P6 niet kon vasthouden. In Montreal gaat het team alles op alles zetten om weer een goed resultaat binnen te slepen, op een stratencircuit dat weer heel anders is dan de vorige circuits, aldus de coureurs.

Gasly begint: 'Canada is een ander stratencircuit, en ik denk dat het circuit van Montreal dit jaar een grote uitdaging zal zijn, vooral met deze nieuwe auto's die erg stijf zijn, veel meer dan hun voorgangers. De grote kerbs en de hoge snelheden zullen een echte test zijn, net als de laatste bocht en de beroemde Wall of Champions! We zullen de kerbs veel meer moeten ontwijken, terwijl je er vroeger overheen moest om een ​​snelle ronde te rijden.'

Hij vervolgt: 'Het is een ander stratencircuit dan de laatste twee races, één met veel snellere bochten. Op papier suggereert dat het circuit misschien wat ingewikkelder is voor onze auto, dus het betekent dat we ervoor moeten zorgen dat we volledig voorbereid aankomen. Operationeel moet het team top zijn als we resultaten willen behalen', aldus de Fransman.

Eerste keer voor Tsunoda in Canada

Tsunoda was er nog nooit bij in Canada, doordat de Grand Prix sinds 2019 niet meer gereden werd. De Japanner heeft er daarom ook enorm zin in. 'Na Monaco en Baku is Montreal een ander ongewoon circuit, met over het algemeen weinig grip en snelle bochten. Net als in Baku zullen we een gemiddelde tot lage downforce moeten hebben om een ​​goede rechtelijnsnelheid te krijgen.'

Tsunoda kent het circuit al wel een beetje, zo gaf hij aan: 'Ik heb het alleen in de simulator meegemaakt, maar het ziet er interessant uit. Eigenlijk is het een circuit dat ik veel heb gebruikt bij het spelen van de Formule 1-game. We zullen zien na VT1. Het heeft een mix van medium en langzame bochten, evenals snelle chicanes. Ik ben nog nooit in Canada geweest, en er is mij verteld dat Montreal een leuke stad is, dus ik kijk uit naar mijn eerste bezoek', zo sluit de Japanner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws