Gasly gematigd tevreden: 'We waren niet snel genoeg om met Hamilton te vechten' Formule 1
Formule 1

Gasly gematigd tevreden: 'We waren niet snel genoeg om met Hamilton te vechten'

Gasly gematigd tevreden: 'We waren niet snel genoeg om met Hamilton te vechten'

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly is niet ontevreden over zijn race, maar denkt dat er meer in had gezeten. De Fransman moest genoegen nemen met P5 na een spannende strijd met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Teamgenoot Yuki Tsunoda had de nodige pech in de race en was minder tevreden.

'We wisten dat we hier een goede kans hadden. We hebben het hele weekend geen fouten gemaakt, waar ik erg tevreden mee ben. Op zaterdag hebben we een goede kwalificatiepositie behaald, en ook op zondag ging het goed', vertelt de Fransman na de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Gasly vervolgt: 'Hamilton zat een flink aantal ronden achter mij. We wisten dat de safety car in de laatste twintig ronden funest zou zijn en dat gebeurde helaas. Ik verdedigde zo goed mogelijk, maar kon hem niet achter me houden. We waren uiteindelijk niet snel genoeg om met Hamilton te vechten, maar we hebben beter gepresteerd dan verwacht, P5 ben ik erg blij mee', aldus de Fransman tegen Sky Sports F1.

Tsunoda baalt van problemen

Tsunoda was minder tevreden over zijn race. Op het einde brak zijn vleugel af, en kreeg de Japanner te maken met DRS problemen, waardoor hij naar de pitstraat moest. AlphaTauri probeerde het vervolgens te fixen met tape. 'Het was een goede race, ik was volledig in controle, en de banden waren goed. Als ik niet te maken kreeg met problemen, had ik makkelijk P6 kunnen behouden', aldus de AlphaTauri-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws