Tost: 'De huidige Formule 1 is complex, gun Tsunoda tijd' Formule 1
Formule 1

Tost: 'De huidige Formule 1 is complex, gun Tsunoda tijd'

Tost: 'De huidige Formule 1 is complex, gun Tsunoda tijd'

In de thuisrace van AlphaTauri maakte het team bekend het volgende seizoen door te gaan met Pierre Gasly en Yuki Tsunoda als coureurs. De Japanner gaf zelf aan verrast te zijn met de contractverlenging. Maar voor teambaas Franz Tost was er geen twijfel in het verlenen van zijn contract. 'Ik heb er persoonlijk niet over getwijfeld. Je moet een rookie tegenwoordig wat tijd gunnen in de Formule 1. De sport is zo complex.'

De Nederlandse tak van Motorsport.com meldt dat Tost veel begrip heeft voor de Japanse nieuwkomer in de sport. 'De sport is zo complex, het is zo lastig dat je niet mag verwachten dat een jonge coureur de ervaren mannen meteen de weg wijst. Tsunoda heeft het tot nu toe redelijk goed gedaan.' De Japanse coureur is in dit seizoen vijf keer in de top tien geëindigd en zes keer daar buiten. Een verschil met een klein marge, er moet wel nog gewerkt worden aan consistentie. Er is veel ruimte voor Tsunoda om zich nog te ontwikkelen in de sport voor de rest van het seizoen.

Tost: 'Crashperiode hoort bij het leerproces'

Tost: 'Natuurlijk heeft hij al wat crashes gehad, maar ik zeg altijd dat de crashperiode hoort bij het leerproces. Hoe kan iemand de limiet opzoeken als hij niet mag crashen? Ik hoop echter wel dat die crashperiode nu afgelopen is.' Tsunoda heeft in dit seizoen al vaak de muur gezien. Maar ook dit is deel van het proces om kennis te maken met de sport. De Japanner heeft eerder dit seizoen ook aangegeven dat hij erg opzoek is naar de limiet van de auto, wat er volgens hem dan ook voor zorgde dat hij soms over de limiet heenging terwijl hij zoekende was.

Vervolg seizoen Tsunoda

De rest van het seizoen zal nog een uitdaging worden voor de Honda-protegé, er staan veel circuits op het programma waarop de coureur nog nooit heeft gereden. 'Veel circuits die er nu aankomen kennen de jonge coureurs nog niet. Er ligt dus een hoop werk op ons te wachten om hem op snelheid te krijgen. Maar hij kan veel leren van Gasly, die tegenwoordig een van de snelste rijders op de grid is. Hij kan data vergelijken en met Tsunoda's talent kan hij denk ik vrij snel het gat dichten', vertelt Tost.

'Ondanks de nieuwe circuits wordt Tsunoda zelf wel steeds beter. Het helpt natuurlijk wel dat hij weet dat hij bij het team blijft. Daarmee groeit ook het zelfvertrouwen. Hoe meer kilometers hij maakt, hoe beter.' De Japanner krijgt dus veel vertrouwen van het Italiaanse team, wat alleen maar bij kan bijdragen aan de groei van de rookie. Tsunoda laat de wil zien om te blijven in de Formule 1 en steeds meer te willen verbeteren. Eerder gaf hij aan dat hij dat tot nu toe nog niet heeft kunnen doen maar door de tijd die hem nu wordt gegeven, is er een mogelijkheid dat we steeds meer van hem zullen zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws