AlphaTauri valt af in Q1: 'Hier horen wij niet thuis' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri valt af in Q1: 'Hier horen wij niet thuis'

AlphaTauri valt af in Q1: 'Hier horen wij niet thuis'

Teleurstelling alom bij AlphaTauri na de kwalificatie op het natte circuit van Imola. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda kwamen niet verder dan Q1 en eindigden op de zeventiende en zestiende plaats. Beide coureurs zeggen teleurgesteld te zijn en zoeken met het team naar verbetering om in de sprintrace en de Grand Prix plekken goed te maken.

Het was een troosteloze middag voor AlpaTauri, het Italiaanse team had goede hoop voor een goed resultaat in haar thuis-Grand Prix maar kwam niet verder dan Q1 in de kwalificatie. Het team nam zelfs enkele updates mee om sneller voor de dag te komen maar het leek alsof de wijzigingen aan de auto slechter uitpakten dan verwacht. Het resulteerde in een auto zonder voldoende snelheid om mee te doen in het middenveld.

Gasly kon na de kwalificatie voor de camera van F1TV maar weinig kwijt over het missen van snelheid in zijn auto: 'We moeten zien wat er is gebeurd want ik weet niet waarom we zo langzaam waren in de kwalificatie. We hadden een ronde aan het eind van Q1 op een droge baan en we konden niet eens verbeteren.' Volgens de Fransman moet het team zich snel verbeteren: 'We moeten met het team kijken waar het fout gaat en wat we kunnen verbeteren. Ik ben erg teleurgesteld omdat we duidelijk beter kunnen met het team.'

Tsunoda was weliswaar drie tienden sneller dan zijn teamgenoot maar ook hij kon niet doorstoten naar Q2: 'We hadden het heel moeilijk vandaag. We hadden een nieuwe update meegenomen en we dachten dat we in het middenveld mee konden doen, maar we hadden niet de snelheid op dit circuit. De snelheid van de auto is niet waar we thuishoren en we zullen moeten kijken waar we de auto beter kunnen maken. We hebben wel de kans om terug te vechten in de sprintrace en de Grand Prix, Ik kijk uit om veel auto's in te halen op zaterdag en zondag', aldus de strijdbare Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws