Drama Mercedes duurt voort: 'Inhalen wordt lastig' Formule 1
Formule 1

Drama Mercedes duurt voort: 'Inhalen wordt lastig'

Drama Mercedes duurt voort: 'Inhalen wordt lastig'

Andrew Shovlin heeft een moeilijke tijd bij het team van Mercedes. Lewis Hamilton overleefde Q1 op een haar na en zijn beide coureurs kwamen niet verder dan Q2 en eindigde op een elfde en dertiende plaats. Volgens de technisch directeur zullen de problemen bij het Duitse team nog wel even voortduren.

Technisch directeur bij Mercedes, Shovlin zegt in het persbericht van Mercedes dat zijn team nog veel snelheid te kort komt om mee te doen met Mercedes en Ferrari. De Brit zegt dat de auto nog veel te wensen over laat, zowel in rijgedrag als in porpoising. Volgens de ingenieur van Mercedes kwam het team door de rode vlaggen en de enkele vrije training veel tijd te kort om meer prestatie uit haar auto te halen.

'We hadden een paar moeilijke sessies vandaag. We hebben een auto die de bandentemperatuur niet goed genoeg genereert en dat heeft ons vandaag veel tijd gekost. We waren op weg naar een schema met langere runs, maar door de rode vlaggen konden we niet de ronden rijden die we nodig hadden en toen het begon te regenen, bleven we achter op de 11e en 13e plaats, zonder kans op verbetering', aldus de teleurgestelde Shovlin.

'Inhalen wordt lastig in Imola'

Volgens de Brit zal het voor Mercedes ook niet meezitten in de races van zaterdag en zondag. Mercedes ondervindt altijd nog veel last van porpoising wat de balans van de auto aantast en schade oplevert. Toto Wolff zei zelfs het volgende over het probleem: 'Russell brak zijn stuur af en had schade aan zijn vloer door porpoising.' Beide onderdelen moesten voor de kwalificatie vervangen worden maar ook in de kwalificatie stuiterde de Mercedes verder over het asfalt.


Volgens Shovlin zal het voor Mercedes lastig worden om posities in de sprintrace en de Grand Prix goed te maken: 'Dit is geen goed circuit om in te halen, dus we verwachten dat de rest van het weekend een uitdaging wordt. We hebben laten zien dat onze race pace beter is dan onze snelheid over een enkele ronde. Met zowel de sprint als de hoofdrace hebben we langer dan normaal om te proberen te herstellen maar inhalen zal lastig worden', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws