Alpine staat open voor huurdeal Piastri: 'Zolang hij maar weer terugkomt' Formule 1
Formule 1

Alpine staat open voor huurdeal Piastri: 'Zolang hij maar weer terugkomt'

Alpine staat open voor huurdeal Piastri: 'Zolang hij maar weer terugkomt'

Alpine staat open voor een huurdeal voor Oscar Piastri in 2023. De Australische coureur, die vorig jaar kampioen werd in de Formule 2, is momenteel test- en reservecoureur bij de Franse renstal. De rijder had hoop op een permanent stoeltje in de Formule 1, maar daar lijkt Piastri nog minimaal een jaar op te moeten wachten.

Er is nog veel onduidelijk voor Piastri over het 2023-seizoen. De coureur wil graag kilometers maken in de Formule 1. Laurent Rossi, CEO van Alpine, weet dat zijn protegé de stap gaat maken bij de Franse renstal. 'Het is niet de vraag of hij de stap naar de Formule 1 maakt, maar wanneer', zegt Rossi tegenover Motorsport.com. 'Voor nu gaan we hem ontwikkelen door middel van ons programma. Dat zal niet veranderen.'

Rossi: 'Ideaal als Piastri overwinningen en wereldtitel pakt bij Alpine'

Het leek logisch voor Piastri om de vervanger te zijn van Fernando Alonso. Desalniettemin lijkt de routinier nog niet van plan te stoppen. Als er een huurconstructie mogelijk is voor de Formule 2-kampioen, dan zal Rossi bereid zijn om mee te werken. 'Als we de garantie hebben dat hij weer terugkomt bij ons, dan zal ik erover nadenken. We willen Piastri ontwikkelen, maar we willen hem niet voor eeuwig in de coulissen laten wachten. Hij moet er klaar voor zijn als de dag komt.'

'Hij is heel erg getalenteerd en hij verdient één van de twintig stoeltjes', vervolgt de CEO. Rossi geeft aan dat er al gesprekken zijn geweest met de manager van Piastri, Mark Webber. Rossi wil Piastri kosten wat het kost ooit zien rijden voor de Franse renstal. 'Het zou geweldig zijn als hij de hoogste plek op het podium kan behalen. In een ideaal scenario wint hij races en het kampioenschap met ons. Daar gaan we keihard naartoe werken', aldus de Alpine-CEO.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws