Andretti niet gediend van woorden Wolff: 'Wat hij over ons zegt, is respectloos' Formule 1
Formule 1

Andretti niet gediend van woorden Wolff: 'Wat hij over ons zegt, is respectloos'

Andretti niet gediend van woorden Wolff: 'Wat hij over ons zegt, is respectloos'

Mario Andretti is niet te spreken over hoe Toto Wolff zich opstelt tegenover de komst van een nieuw Formule 1-team. De Oostenrijker is een felle tegenstander van de intrede van een nieuwe renstal, en werkt Andretti's zoon, Michael, zo tegen in zijn plan om Andretti Autosport naar de koningsklasse te krijgen. Wolff krijgt de volle laag van de enkelvoudig wereldkampioen.

'Wat hij over ons zegt, is respectloos', aldus de woorden van Andretti in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport. Sterker nog, Andretti beschuldigt de Mercedes-teambaas ervan dat hij twee gezichten laat zien in deze hele discussie: 'Hij twijfelt openlijk aan onze financiële kracht. Wanneer wij één-op-één met elkaar praten, zegt hij wat anders dan in de pers.'

Dat schiet bij Andretti totaal het verkeerde keelgat in. Wolffs primaire beweegreden om geen nieuw team in de F1 te willen is dat het op termijn geld gaat kosten. Ja, nieuwkomers moeten een bedrag van 200 miljoen dollar (186 miljoen euro, red.) betalen om toe te treden tot de sport. Dit geld wordt verdeeld over de tien bestaande teams.

Vanaf dat moment wordt het prijzengeld op jaarbasis echter verdeeld over elf deelnemers, niet over tien. Dat betekent dat op de lange termijn de huidige Formule 1-teams geld mis zouden kunnen lopen wanneer een nieuwe team het lang uithoudt in de sport - op een gegeven moment neutraliseert die twintig miljoen vooraf het verlies aan prijzengeld niet meer.

Andretti hekelt twijfel Wolff

Dat Wolff aan het plan twijfelt, vindt Andretti overigens ook totaal niet terecht. 'Wij zijn veel langer actief in de autosport dan hij, ik heb respect voor zijn successen maar ik hoef niet op hem neer te kijken', benadrukt hij. Of Andretti genoeg kwaliteit heeft om het uit te houden in de sport? 'Laat dat maar aan ons over! We hebben alle kennis al in huis.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws