Hull: 'F1 moet zich schamen als ze iemand met de bekwaamheid van Andretti afwijzen' Formule 1
Formule 1

Hull: 'F1 moet zich schamen als ze iemand met de bekwaamheid van Andretti afwijzen'

Hull: 'F1 moet zich schamen als ze iemand met de bekwaamheid van Andretti afwijzen'

Mike Hull, directeur van het IndyCar-team Chip Ganassi Racing, vindt dat de Formule 1 Michael Andretti zijn intrede moet laten doen in de sport. Hull ziet dat Andretti Autosport genoeg bekwaamheid heeft om mee te doen in de Formule 1. Als de koningsklasse van de autosport de Amerikaan tegenhoudt, dan vindt Hull dat de Formule 1 zich moet schamen.

Andretti heeft zijn interesse in de Formule 1 kenbaar gemaakt. De voormalig coureur wil een elfde team brengen naar de sport en dat idee juicht de directeur van Chip Ganassi Racing toe. 'Het is ambitieus, maar ik wens ze het allerbeste', zegt Hull tegenover The Race. 'Je hebt nu natuurlijk twintig auto's en tien miljardairs die het momenteel doen. Ze zijn daar allemaal heel erg bekwaam en ze hebben natuurlijk de financiën om het te doen.'

Hull denkt dat het een voordeel is dat Andretti veel ervaring heeft als coureur. Zijn vader Mario Andretti heeft immers het wereldkampioenschap in de Formule 1 weten te winnen. 'Michael is een echter racer. Hij snapt waar het racen over gaat. Zijn vader was misschien wel de beste coureur die ik ooit op een circuit zag toen ik opgroeide. Michael is dus uitermate geschikt om dit te ondernemen. Ik weet niet of dat de Formule 1 afschrikt, maar ik vind dat voldoende reden om zijn bod te accepteren.'

Hull: 'Iedere raceklasse verdient een Andretti'

Momenteel kan Andretti rekenen op veel weerstand. Niet alleen de Formule 1 stribbelt tegen, maar ook de teams zien een intrede van de renstal niet zitten. Zij doen er dan ook alles aan om een intrede zo moeilijk mogelijk te maken. 'Hij zal heel snel leren en begrijpen hoe het is om te racen in die klasse. Dat is wat iedere raceklasse verdiend en wat iedere raceklasse moet hebben. Ze moeten nooit iemand met de juiste bekwaamheid afwijzen. Als ze dat wel doen, dan moeten ze zich schamen', besluit Hull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws