Aston Martin blijft samenwerken met Mercedes, maar kijkt met schuin oog naar Red Bull Formule 1
Formule 1

Aston Martin blijft samenwerken met Mercedes, maar kijkt met schuin oog naar Red Bull

Aston Martin blijft samenwerken met Mercedes, maar kijkt met schuin oog naar Red Bull

Toto Wolff adviseert het team van Aston Martin om niet zijn eigen krachtbron te gaan ontwikkelen. Mercedes is al geruime tijd de motorleverancier voor het team van Lawrence Stroll en de Oostenrijker hoopt dat de samenwerking langer voortduurt. Ondanks dat het team uit Silverstone tevreden is met de geleverde krachtbron, kijkt het goed om zich heen. Red Bull Racing gaat bijvoorbeeld wel de motoren zelf in elkaar zetten.

In 2009, toen het team van Aston Martin nog de naam Force India had, stapte het team over van Ferrari- naar Mercedes-motoren. Wolff en Mercedes hebben veel in Aston Martin geïnvesteerd. 'Ik zal ze niet adviseren om hun eigen krachtbron te ontwikkelen', zegt Wolff bij The Race. 'We zijn de leverancier voor de gewone auto's en het Formule 1 team, dus het is logischer als ze bij ons blijven. Ik snap dan ook niet waar de geruchten vandaan komen.'

Stroll senior, de eigenaar van het Formule 1 team van Aston Martin, lijkt de oorzaak van de geruchten te zijn. De Canadees wil onderdeel zijn van de besprekingen over de krachtbron, maar dat kan niet als Mercedes de leverancier blijft. Een woordvoerder van het team ontkracht de geruchten voor nu. 'Je moet nooit zeggen dat het niet gaat gebeuren, maar we zijn heel erg blij met Mercedes. Bovendien hebben we een langlopend contract getekend. Het plan is om samen te blijven werken met Mercedes.'

De plannen van Red Bull

Toch zal het Britse team kijken naar de ontwikkelingen bij het team van Red Bull. Honda heeft zich na afgelopen seizoen teruggetrokken uit de Formule 1, waarop de Oostenrijkse renstal heeft besloten zijn eigen krachtbron te ontwikkelen. De Japanse motorleverancier zal nog wel een adviserende rol hebben, maar de verantwoordelijkheid ligt bij Red Bull zelf. Aston Martin heeft in Silverstone veel aanpassingen gemaakt en enkele stafleden van Red Bull overgenomen. Als de ontwikkelingen bij het Oostenrijkse team positief zijn, dan zal Stroll mogelijk ook kijken naar de optie om zelf de motor te ontwikkelen.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws