Red Bull baalt nog na: 'Hadden constructeurstitel ook moeten winnen' Formule 1
Formule 1

Red Bull baalt nog na: 'Hadden constructeurstitel ook moeten winnen'

Red Bull baalt nog na: 'Hadden constructeurstitel ook moeten winnen'

Paul Monaghan, de chief engineer bij het team van Red Bull Racing, baalt nog steeds een beetje dat zijn renstal de constructeurstitel niet heeft kunnen winnen. Max Verstappen won in Abu Dhabi weliswaar de coureurstitel, maar de titel voor de teams ging naar Mercedes. Monaghan had graag een spannender slotgevecht gezien tussen Mercedes en Red Bull.

Monaghan is bij Red Bull verantwoordelijk voor de set-ups van de RB16B en van dichtbij zag hij dus hoe zijn team zowel won als verloor op het Yas Marina Circuit. 'Als ik terugkijk naar het meest frustrerende van het vorige seizoen, is dat dat we niet mee konden doen in het kampioenschap voor de constructeurs zoals we dat wel deden bij de coureurs. Het voelde door al die moeite die iedereen er in heeft gestoken alsof we een betere kans hadden verdiend in de strijd met Mercedes.'

Red Bull kende een hoop puntenverlies gedurende het seizoen en daarom verkeerde het voor een groot deel in een inhaalrace tegenover Mercedes. 'We hadden tijdens de apotheose in Abu Dhabi dichter op Mercedes moeten staan. Maar goed, het mocht niet zo zijn en dat is waarschijnlijk het meest verdrietige van alles', aldus de Brit, in gesprek met RacingNews365.

Verstappens titel absolute hoogtepunt van 2021

Uiteindelijk overheerst euforie en blijdschap, zeker omdat het tussen Verstappen en Hamilton tot op het laatste moment spannend was. 'Iedereens skills, iedereens enthousiasme en iedereens bereidheid om te veranderen en zich aan te passen. We hebben wat meer pijn geleden dan we misschien hadden gedaan als de wagen helemaal bevroren was geweest, maar dat was wel het meest bevredigende van het jaar', stelt Monaghan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws