Aston Martin is realistisch over kampioenschapskansen Alonso: 'Gaat niet gebeuren' Formule 1
Formule 1

Aston Martin is realistisch over kampioenschapskansen Alonso: 'Gaat niet gebeuren'

Aston Martin is realistisch over kampioenschapskansen Alonso: 'Gaat niet gebeuren'

Tom McCullough, performance director bij Aston Martin, is eerlijk en geeft toe dat Fernando Alonso komend seizoen geen kans maakt op de titel. De Spanjaard maakt de overstap van Alpine, waar hij afgelopen jaar negende mee werd, naar het Britse team. De tweevoudig wereldkampioen hoopt natuurlijk weer voor de titel te kunnen vechten, maar volgens McCullough zit dat er voor 2023 nog niet in.

Wat betreft de kampioenschapskansen van Alonso is de performance director duidelijk. 'Laten we realistisch zijn, dat gaat niet gebeuren', zo begint McCullough, Wel ziet de Brit vooruitgang bij Aston Martin en hoopt daarom in de toekomst op betere kansen. 'We zijn op reis. We groeien als team. We worden sterker als team', verklaart hij tegenover Motorsport-Total.

Wat betreft de groei kan dat met de komst van Alonso alleen maar beter worden. 'Ik denk dat Fernando daar aanzienlijk aan zal bijdragen. En hij is realistisch. Hij gaat met ons mee op deze reis', benoemt McCullough. 'Als we volgend jaar met de top drie-teams kunnen vechten, dan weet ik zeker dat we daar blij mee zullen zijn', benoemt de 47-jarige vooruitblikkend. Afgelopen seizoen werd Aston Martin zevende met een gelijk aantal punten als Alfa Romeo. Volgend seizoen hoopt het team vaker vooraan mee te doen.

McCullough: 'Alonso ziet een mooie toekomst met het team'

Wat betreft de bijdrage van Alonso is de performance director van Aston Martin duidelijk. 'Hij is een erg gemotiveerd en heeft een competitief karakter. Dat zie je aan de buitenkant', vervolgt McCullough. Wel zegt hij dat de 41-jarige coureur weet dat hij komend seizoen niet zo competitief zal kunnen zijn als hij mogelijk had gehoopt. 'Hij is gewoon gefocust om goed te zijn. Hij ziet een mooie toekomst in ons team.'

Volgens McCullough is Aston Martin bezig met een weg richting de top en hoopt dat samen met Alonso te doen. 'Hij ziet de reis die we maken. Ik ben erg blij hem aan boord te hebben', vertelt de performance director. 'Hij zal ons op elk gebied van het team pushen. Hij zal niet blij zijn om in het middenveld te vechten', eindigt McCullough.

Wed op Nederland-Argentinië en krijg 3,40 keer je inzet als NL wint. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws