Alonso over steun van de fans: 'Dat zeg ik al sinds donderdag, dus je kan die interviews terugluisteren' Formule 1
Formule 1

Alonso over steun van de fans: 'Dat zeg ik al sinds donderdag, dus je kan die interviews terugluisteren'

Alonso over steun van de fans: 'Dat zeg ik al sinds donderdag, dus je kan die interviews terugluisteren'

Fernando Alonso rijdt dit weekend voor zijn thuispubliek in Spanje, en ziet dat de fans in groten getale zijn komen opdagen. Helaas kon de Aston Martin-coureur zijn fans op zaterdag niet trakteren op een goed resultaat. Terwijl landgenoot Carlos Sainz een plekje op de eerste startrij veiligstelde, kwam Alonso niet verder dan een negende positie op de startopstelling.

De Spanjaard is dit jaar haast nog niet op fouten te betrappen geweest, maar vandaag ging het even niet helemaal naar wens. 'Ja, het was niet de makkelijkste kwalificatie. Het verliep allemaal wat moeilijker na de out lap in Q1. Ik schoot van de baan af, nadat ik over een natte plek reed', zo steekt Alonso de hand in gesprek met F1TV in eigen boezem. Alonso ging bij het opkomen van het rechte stuk met hoge snelheid door de grindbak, tijdens een fase waarin veel coureurs van het circuit afvlogen.

Dat had helaas ook gevolgen voor het restant van de kwalificatie. 'Daarna hadden we geloof ik wat schade aan de auto', zo wijst Alonso naar de vloer van zijn Aston Martin. 'Daardoor wisten we onze snelheid vervolgens niet meer te verbeteren. Het was dus niet onze beste zaterdag, laten we hopen op een goede zondag.' Doorgaans blinkt Alonso op de zondagen uit, maar inhalen is niet makkelijk in Spanje en Aston Martin blinkt niet uit qua topsnelheid.

Hopen op regen

Alonso denkt dat zijn auto, zodra deze weer gerepareerd is, hem wel kan helpen aan een goed racetempo. 'Ja, zeker weten', reageert Alonso op de vraag of hij nog progressie kan boeken. 'We hebben meer snelheid dan de negende plek waar we nu staan. We gaan dus zien wat we nog kunnen doen, er staan namelijk ook nog een aantal snelle auto's achter ons, ik geloof Checo (Pérez, red.) en Russell', zo wijst hij naar de mannen op de zesde startrij. 'Het wordt dus een interessante race. Het kan ook nog gaan regenen, dus er kan nog van alles gebeuren.' Tot slot wordt Alonso nog gevraagd naar wat de steun van de fans voor hem betekent: 'Dat is geweldig, ja. Dat zeg ik al sinds donderdag, dus je kan naar een willekeurig gesprek luisteren van die dagen', zegt Alonso met een lach.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws