Alonso laat beslissing niet beïnvloeden door anderen: 'Ik bepaal mijn eigen richting’ Formule 1
Formule 1

Alonso laat beslissing niet beïnvloeden door anderen: 'Ik bepaal mijn eigen richting’

Alonso laat beslissing niet beïnvloeden door anderen: 'Ik bepaal mijn eigen richting’

Waar Fernando Alonso aan het begin van het seizoen aankondigde dat hij na een paar races zou beslissen of hij volgend jaar nog in de Formule 1 rijdt, geeft hij nu aan dat hij pas in de zomer een beslissing zal maken. Aston Martin zou de Spanjaard dolgraag willen houden, maar ook geruchten over Mercedes en zelfs Red Bull Racing doen de ronde. Reden genoeg voor de ervaren coureur om alle opties open te houden nu.

Voorafgaand aan het raceweekend in Australië deelde Alonso mee dat er niet eerder dan in de zomer uitsluitsel zal worden gegeven over zijn toekomst in de Formule 1. De reden hiervoor is dat hij wil voorkomen dat hem maandenlang telkens dezelfde vraag zal worden gesteld. ‘Wat ik zeg kan altijd verkeerd begrepen worden,’ geeft de Spanjaard aan tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. ‘Om die reden zeg ik de komende tijd niets tot ik zelf heb beslist of ik doorga of niet.’

Loyaliteit ligt nog altijd bij Aston Martin

De man uit Oviedo wil de tijd nemen om een weloverwogen besluit te nemen en voorkomen dat hij een overhaaste beslissing zal maken. Bovendien wil hij ook graag zien hoe de AMR24 het er de komende tijd vanaf brengt. ‘Het is een hectische tijd en dit is niet het moment om al na te gaan denken over 2025.’ Liever went hij eerst aan zijn nieuwe bolide van dit seizoen, waarmee hij een wat minder goede start maakt dan in 2023.

Ondanks geruchten en eventuele interesse van andere teams, ligt de loyaliteit van de tweevoudig wereldkampioen nog altijd bij Aston Martin. Zij zullen dan ook de eersten zijn die ingelicht worden over zijn besluit. ‘Dat is mijn prioriteit’, vertelt hij. ‘Dit team gaf me twee jaar geleden een kans en daar ben ik ze erg dankbaar voor.’ Naar eigen zeggen zal hij pas naar andere teams gaan kijken als er geen overeenstemming bereikt kan worden met het team van Lawrence Stroll.

Alonso trekt zijn eigen plan

De nestor van de grid wil zich niet te veel laten beïnvloeden door anderen en zal ondanks de vele aflopende contracten dus niet afwachten wat andere coureurs gaan doen. Liever houdt hij zelf de regie in handen. ‘Dat is altijd al zo geweest. Soms hielp het me en soms deed het me pijn’, aldus de Spanjaard. ‘Ik heb in het verleden altijd zelf besloten wanneer ik vertrek en wanneer ik bij een team instap. Of wanneer ik stop en wanneer ik weer terugkom in de Formule 1.’ Deze keer is dat dus niet anders, geeft hij aan. ‘Nu beslis ik wat ik volgend jaar ga doen. Ik bepaal mijn eigen richting’, benadrukt hij. ‘Zo ben ik nou eenmaal.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws