Hoop van Mercedes na VT3 verdween als sneeuw voor de zon: 'Snelheid was weg' Formule 1
Formule 1

Hoop van Mercedes na VT3 verdween als sneeuw voor de zon: 'Snelheid was weg'

Hoop van Mercedes na VT3 verdween als sneeuw voor de zon: 'Snelheid was weg'

Andrew Shovlin, de trackside engineering director van Mercedes, is realistisch over de mogelijkheden van de Zilverpijlen op de racedag na een teleurstellende kwalificatie. Doordat het wat warmer was en het wat harder waaide was de goede balans van VT3 weg. Mercedes voorziet het managen van de banden op zondag voornamelijk als een lastig karwei.

De Duitse renstal leek er na de derde vrije training nog goed voor te staan en ze ging dan ook met een positief gevoel richting de kwalificatie. De omstandigheden waren in die paar uur echter een beetje veranderd, en dat was achter het stuur van de W15 direct te merken. Lewis Hamilton bleef steken op P11 en kwam Q3 niet eens in. 'Het voelde alsof we 's nachts goede vooruitgang hadden geboekt en de auto vanochtend goed werkte tijdens VT3', laat Shovlin weten in een persbericht. 'Echter, die snelheid leek zich niet voort te zetten in de kwalificatie en we eindigden teleurstellend genoeg op P7 en P11', vervolgt de Brit.

Het circuit was iets warmer en het waaide wat harder tijdens de kwalificatie, 'maar dat verklaart niet volledig waarom de auto zich goed gedroeg in één sessie en zo lastig was in de volgende', geeft Shovlin aan. 'Het werk om die problemen te begrijpen zal doorgaan op de achtergrond terwijl we onze focus verleggen naar de race.' Mercedes is zich ervan bewust dat het lastig gaat worden om resultaten te boeken op zondag. 'Het managen van de banden is hier een uitdaging. Ze kunnen kwetsbaar zijn, maar het zal een paar rondes duren voordat we kunnen zien hoe we presteren wat betreft degradatie.'

Mercedes aast op incidenten om strategische stappen te zetten

Over het algemeen gebeurt er elk jaar wel wat op het Albert Park circuit, en dat weet Mercedes ook. Vorig jaar werd de race onderbroken door drie rode vlaggen en haalden slechts twaalf coureurs de finish. 'We hebben hopelijk verbetering gezien in de longruns sinds vrijdag, maar we moeten realistisch zijn over wat we kunnen bereiken vanaf onze startposities', zegt Shovlin, die direct enige verwachtingen wat wil temperen. 'Het is ook een race waar de strategie normaal gesproken wordt bepaald door incidenten op de baan. We zullen op onze hoede zijn en hopelijk kunnen we nog steeds een behoorlijk aantal punten behalen', sluit de trackside engineering director af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws