Auto, Motor und Sport meldt eerste verbeteringen aan de RB19 Formule 1
Formule 1

Auto, Motor und Sport meldt eerste verbeteringen aan de RB19

Auto, Motor und Sport meldt eerste verbeteringen aan de RB19

Het Duitse Auto, Motor und Sport meldt dat Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Australië voor het eerst met upgrades aan de RB19 op het circuit verschijnt. De grootste upgrades bij de topteams kunnen we echter verwachten bij de races die dichter bij de thuisbasis liggen dan het Australische Melbourne. Daarmee lijkt het erop dat de uitdagers van Red Bull tot die tijd weinig kans maken om het gat op Red Bull substantieel te verkleinen.

De Grand Prix van Australië vindt twee weken na de laatste race in Saoedi-Arabië plaats. In die tijd zullen de ingenieurs van de teams de data geanalyseerd hebben, waarmee ze de auto beter kunnen afstellen voor de aankomende race. De eerste indicatie van de sterktes en zwaktes van de 2023-auto's kregen de teams echter al een maand geleden, tijdens de wintertestdagen in Bahrein. De kennis die de teams daar hebben opgedaan resulteert nu voor het eerst in wat voorzichtige veranderingen aan de auto's. Met een pauze van vier weken na de Grand Prix van Australië tot de volgende race is het echter verleidelijk om nog wat beter de tijd te nemen om te zorgen dat eventuele onderdelen goed getest zijn.

Auto, Motor und Sport meldt dat de grootste aanpassingen bij Ferrari verwacht worden bij de zesde race in Italië. De Grand Prix van Emilia-Romagna luidt dan het Europese gedeelte van het Formule 1-seizoen in. Volgens Auto, Motor und Sport komt Ferrari dan met een grote upgrade. Het Duitse nieuwsmedium meldt dat voor Red Bull een grote upgrade verwacht wordt tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, die eind april plaatsvindt na de lentestop. Voor de concurrentie valt het te hopen dat deze upgrade Red Bull niet al te veel tijdswinst oplevert gezien de significante voorsprong die het Oostenrijkse team nu al geniet.

Licht aan het einde van de tunnel voor De Vries?

Voor de aankomende race zijn vooral kleine wijzigingen te verwachten: 'Vooraan wil Red Bull voor het eerst dit jaar een aantal nieuwe onderdelen toevoegen. Wat er precies op de planning staat, zullen we waarschijnlijk pas vrijdag te weten komen.' Het verschil tussen Red Bull en de concurrentie lijkt dusdanig groot dat het onwaarschijnlijk lijkt dat kleine upgrades voor veranderingen in de pikorde gaan zorgen. In het middenveld ligt het een stuk dichter bij elkaar en kunnen details voor veel verschil zorgen: 'Vooral in de achterhoede hebben teams als Alfa Romeo en AlphaTauri de eerste kleine pakketjes al in elkaar gezet. Vooral op het gebied van aerodynamica komen veranderingen, naar we horen.' Het valt voor Nyck de Vries te hopen dat die updates zijn AT04 competitiever maken, en dat AlphaTauri zich van de staart van het middenveld naar de kern van het middenveld kan verplaatsen.

In de voorbeschouwing op de Grand Prix van Australië analyseert Auto, Motor und Sport verder dat tractie en remstabiliteit van groot belang zijn gezien de vele krappe bochten. De veranderingen die het circuit vorig jaar onderging maken het circuit wel sneller dan het voorheen was. Daarnaast speelt volgens Auto, Motor und Sport de sterk veranderende grip een grote rol gedurende het weekeinde. Grote delen van het Albert Park Circuit zijn buiten het Formule 1-weekeinde om openbare wegen. Het medium zet in op Alonso als wederom de beste uitdager van het onbereikbare Red Bull en ziet de coureurs niet meer dan één pitstop maken gedurende de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws