Croft doet 'gewaagde' voorspelling over Red Bull: 'Misschien wat vergezocht' Opinie
Opinie

Croft doet 'gewaagde' voorspelling over Red Bull: 'Misschien wat vergezocht'

Croft doet 'gewaagde' voorspelling over Red Bull: 'Misschien wat vergezocht'

David Croft verwacht dat Red Bull Racing opnieuw de boventoon zal voeren tijdens de derde race van het seizoen 2023. Max Verstappen en Sergio Pérez wonnen al in Bahrein en Saoedi-Arabië. De commentator van Sky Sports F1 denkt dat het opnieuw één van de blauwe auto's wordt die als eerste over de eindstreep komt in Australië.

'Ik heb voor dit weekend een theorie', opent Croft mysterieus in gesprek met Speedcafe. Het is misschien wat vergezocht, maar we gaan Verstappen, Pérez en Fernando Alonso op de een of andere manier op het podium zien aan het einde. En ik weet niet hoe ik het verzin', zo blijkt de voorspelling van de Brit vooral een knipoog te zijn naar de eerdere resultaten van dit seizoen. Het drietal stond tijdens de vorige twee wedstrijden immers op het podium.

Croft ziet geen reden om te denken dat we in Melbourne een ander podium gaan zien. 'Ik denk dat we Verstappen en Pérez op het podium krijgen, afgezien van eventuele ongelukken, toevallige samenkomsten of onbetrouwbaarheid. Nu kan het weer behoorlijk koud zijn en kouder worden van vrijdag tot zaterdag tot zondag. Dat zal de teams die warmte in hun banden genereren omdat ze wat sneller wat meer downforce hebben. natuurlijk helpen. Dat zullen waarschijnlijk Red Bull en Aston Martin zijn, om eerlijk te zijn.'

Sainz moet zich laten zien bij Ferrari

Achter die teams kijkt Croft vooral naar Ferrari. Hij ziet belang in een goed resultaat voor Carlos Sainz. 'Ferrari heeft duidelijk Charles Leclerc die zijn naam heeft toegevoegd aan de illustere lijst van mensen die hebben uitgeblonken in Albert Park. Sainz moet dat dit weekend zelf doen en niet verstrikt raken in vroege incidenten die hem uit de race halen. Maar het wordt Red Bull en het wordt Aston Martin, zou je denken afgezien van onvoorziene omstandigheden.'

Poll

Heeft Croft gelijk?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws