Beelden: Mercedes van Hamilton lijkt DRS-test van de FIA definitief niet door te komen Formule 1
Formule 1

Beelden: Mercedes van Hamilton lijkt DRS-test van de FIA definitief niet door te komen

Beelden: Mercedes van Hamilton lijkt DRS-test van de FIA definitief niet door te komen

Amateurbeelden uit Brazilië doen vermoeden dat de Mercedes van Lewis Hamilton definitief niet door de DRS-check gekomen is. Gedurende het Grand Prix-weekend deed Jo Bauer, de technische man van de FIA, zijn ronde op Interlagos en voerde hij enkele meettests uit om te zien of de achtervleugel van Mercedes voldeed aan de reglementen. De beelden doen vermoeden dat dit niet het geval is.

Op de beelden is te zien (vanaf 0:05) dat een FIA-werknemer een witte disc tussen de onder- en bovenkant van de achtervleugel plaatst. Naar het idee van het account dat de beelden plaatste, evenals RaceFans, is dit een disc van 85mm, gelijk aan de maximaal toegestane grootte van het gat van de achtervleugel. Op de beelden is te zien dat de Mercedes dus niet door de test lijkt te komen, al is een definitieve bevestiging van de FIA nog niet gegeven.

Volgens het eerdergenoemde Britse autosportmedium heeft de FIA deze test uitgevoerd bij nog dertien andere auto's, inclusief die van Max Verstappen en Valtteri Bottas. Al deze bolides kwamen de test wel door, alleen die van Hamilton niet. Deze technische overtreding is dan ook waar Hamilton eventueel op afgerekend gaat worden voorafgaand aan de sprintrace in Brazilië.

Verstappen lijkt achtervleugel aan te raken

Hoe is Verstappen betrokken bij dit drama? De Nederlander leek op videobeelden, tevens amateurbeelden geschoten vanaf de tribune, de achtervleugel van Hamilton aan te raken. Dit is reglementair niet toegestaan en daarom moet ook de Red Bull Racing-rijder zich melden bij de stewards. Later vandaag (zaterdag 13 november) zal een beslissing genomen worden over beide overtredingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws