Horner kijkt naar concurrent Mercedes: 'Daar verwacht ik zeker een straf' Formule 1
Formule 1

Horner kijkt naar concurrent Mercedes: 'Daar verwacht ik zeker een straf'

Horner kijkt naar concurrent Mercedes: 'Daar verwacht ik zeker een straf'

Max Verstappen moest zich na de kwalificatie melden bij de stewards, omdat hij de achtervleugel van Mercedes zou hebben aangeraakt. Het Duitse team beweerde dat Verstappen de achtervleugel zou hebben beschadigd, waardoor de W12 niet meer zou hebben voldaan aan de keuring. Hier wil Red Bull echter niets van weten en Christian Horner verwacht dan ook geen problemen.

'We hebben zo vaak gezien dat coureurs even rondkijken bij andere auto's, maar daar werd ook nooit een probleem van gemaakt', zo laat de teambaas van de Oostenrijkse renstal weten tegenover Sky Sports. 'Op de beelden is duidelijk te zien dat de achtervleugel van Hamilton niet aan de eisen voldoet, daar hebben wij verder niks mee te maken', zo doelt de teambaas op het door Red Bull ingestelde onderzoek naar de achtervleugel van Lewis Hamilton.

'Ik verwacht geen straf voor Verstappen'

'Ik verwacht dan ook niet dat Verstappen een straf zal krijgen', zo is de Red Bull-teambaas verzekerd. 'Mercedes was enorm snel op de rechte stukken, dus was Verstappen denk ik gewoon erg nieuwsgierig. Zo zitten coureurs nou eenmaal in elkaar. Niets bijzonders, als je het mij vraagt.' Desondanks onderzoekt de FIA het incident nog, maar zoals benoemd verwacht Horner dat de Nederlander met de schrik vrij komt. 'Mercedes aan de andere kant voldoet gewoon niet aan de regels, dus daar verwacht ik zeker een straf.'

Op beelden is te zien dat de DRS van Hamilton te ver opengaat. De DRS mag normaalgesproken slechts 85 millimeter openen, maar tijdens de test bleek dat het gat groter was. De officiële uitspraak moet echter nog volgen. Nu volgt de vraag wat Verstappen hiermee te maken heeft. Op videobeelden, geschoten vanaf de tribunes, leek de Nederlander de achtervleugel van Hamilton aan te raken. Dit is reglementair niet toegestaan en daarom moest ook de Nederlander zich melden bij de stewards.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws