Betrouwbaarheidsproblemen verrassing voor Verstappen: 'Iedereen op de limiet' Formule 1
Formule 1

Betrouwbaarheidsproblemen verrassing voor Verstappen: 'Iedereen op de limiet'

Betrouwbaarheidsproblemen verrassing voor Verstappen: 'Iedereen op de limiet'

De betrouwbaarheidsproblemen die bij verschillende teams de kop op steken dit seizoen komen als een verrassing voor Max Verstappen. De Nederlander had niet zien aankomen dat dit onderdeel van de sport zo'n grote rol zou gaan spelen. Toch valt het ergens wel te verklaren denkt hij, want iedereen zit op de limiet van hun kunnen met relatief nieuwe auto's.

In gesprek met Motorsport.com laat Verstappen weten dat hij verrast werd door de betrouwbaarheidsproblemen bij zowel zijn eigen team als bij concurrent Ferrari. Eerder in het seizoen viel de Nederlander zelf al twee keer uit en nu zit Charles Leclerc in de hoek waar de klappen vallen. 'Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de betrouwbaarheid zo'n grote rol zou spelen. Aan onze kant niet aan het begin van het jaar en ook niet bij Ferrari.'

Het is ergens wel te verklaren dat de problemen er zijn, zo denkt de regerend wereldkampioen. 'Dat komt natuurlijk doordat iedereen op de limiet zit. Het speelt waarschijnlijk ook mee dat dit nog steeds relatief nieuwe auto’s zijn', zo verwacht de Red Bull-coureur dat ook het niet volledig kennen van de nieuwe bolide een rol speelt bij de problemen die zich bij de teams voordoen.

Motorproblemen vreemd

De betrouwbaarheidsproblemen aan de motor komen toch wel onverwacht, daar het enige dat er anders is ten opzichte van de reglementen van vorig jaar omtrent de motor de E10-brandstof is. 'Tja, ik weet ook niet wat precies de oorzaak is. Als we het allemaal wisten, dan waren er natuurlijk ook geen problemen', zo lacht de Nederlander, die dus ook het antwoord niet paraat heeft.

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws