Verstappen fel over Mercedes-coureurs: 'Ze moeten zich gewoon op zichzelf concentreren' Formule 1
Formule 1

Verstappen fel over Mercedes-coureurs: 'Ze moeten zich gewoon op zichzelf concentreren'

Verstappen fel over Mercedes-coureurs: 'Ze moeten zich gewoon op zichzelf concentreren'

Max Verstappen vindt dat beide Mercedes-coureurs voor zichzelf moeten spreken en anderen er niet bij moeten betrekken als het om porpoising gaat. De Nederlander reageert daarmee op George Russell en Lewis Hamilton. Hamilton zei vrijdag in de persconferentie dat sommige coureurs in persoonlijke gesprekken andere dingen zeggen dan dat ze tegen de buitenwereld zeggen. Verstappen is dan ook fel, en stelt dat de Mercedes-coureurs zich op zichzelf moeten concentreren.

De FIA heeft aangegeven de bodemslijtage strenger te controleren om de veiligheid van rijders te kunnen garanderen. Mercedes speelde een belangrijke rol in het aanzetten tot een onderzoek. Teams die niet aan de FIA-voorwaarden voldoen, kunnen over enkele weken als de ingrepen daadwerkelijk ingaan, worden gedwongen om de rijhoogte te verhogen.

'Mensen zeggen in persoonlijke gesprekken andere dingen dan tegen de buitenwereld'

Lewis Hamilton zat vrijdag in de persconferentiezaal, samen met Max Verstappen, en sprak zich uit. De zevenvoudig wereldkampioen bleek niet helemaal tevreden met hoe collega's zich hebben opgesteld. 'Het is altijd interessant om de perspectieven en meningen van mensen in een ander licht te zien. Het is duidelijk dat sommige mensen in je gezicht andere dingen zeggen dan op de achtergrond.'

Onduidelijk is wie Hamilton precies bedoelt, al wordt gesuggereerd dat het Ferrari betreft. in Montreal werd de Red Bull Racing-coureur naar de bijzondere uitspraken van Hamilton gevraagd, en meer specifiek of hij daarmee wordt aangeduid. 'Ik weet het niet, maar ik denk dat ik altijd heel eerlijk en rechtdoorzee ben', aldus Verstappen tegen onder meer Motorsport.com.

'Mercedes moet zich op zichzelf concentreren'

Hij vervolgt: 'Ze praten voor andere mensen. Ze moeten zich gewoon op zichzelf concentreren en zeggen wat ze zelf denken, maar niet andere mensen erbij halen', geeft Verstappen aan. Teams waren verbaasd hoe goed Mercedes was voorbereid op de nieuwe technische richtlijn, met een aangepaste vloer en een tweede metalen steun. Verstappen wil niet al te diep daar op ingaan: 'Tja, dat is moeilijk te zeggen. Ik heb geen idee waarom dat zo is.'

Mercedes heeft die tweede metalen steun zaterdag overigens alweer van de auto gehaald. De FIA had zo'n aangreep weliswaar aangeprezen in de technische richtlijn, maar vervolgens niet goedgekeurd in het reglement. Het rijden met een tweede steun was dus illegaal, waardoor Mercedes mogelijk een straf kon krijgen.

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws