Steiner waarschuwt: 'Moeten met beide auto's de finish halen' Formule 1
Formule 1

Steiner waarschuwt: 'Moeten met beide auto's de finish halen'

Steiner waarschuwt: 'Moeten met beide auto's de finish halen'

Guenther Steiner prijst zichzelf gelukkig met het resultaat dat zijn coureurs wisten te behalen tijdens de kwalificatie. De Italiaan zag zijn coureurs de vijfde en zesde plaats pakken, waarmee het team zijn beste kwalificatie van het seizoen kende. Reden voor optimisme, maar zeker nog niet tot euforie, want het was immers pas de kwalificatie. Wanneer Mick Schumacher en zijn collega hun plaatsen vast weten te houden, is Steiner tevreden.

Steiner was tegenover Speedweek erg gelukkig met het resultaat dat zijn team wist te boeken tijdens de natte kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. 'Het was een zeer goede dag voor het team, ik denk dat het onze beste gecombineerde kwalificatieprestatie tot nu toe is. Beide coureurs hebben het geweldig gedaan, net als het hele team', zo is hij ook lovend over de staf.

Dit had alles te maken met de reparaties die er tijdens de nacht nog verricht moesten worden aan de auto van Kevin Magnussen. 'Iedereen hield het hoofd koel en deed alles goed. Het liep gewoon gesmeerd, en de lof gaat ook naar de teamleden die tijdens de nacht geweldig werk leverden. We moesten de nachtregel verbreken omdat er een probleem was met Kevin's auto, maar alles verliep uiteindelijk vrij goed.'

Haas sterk in de regen

Dat het team goed zou gaan in de regen, kwam voor de teambaas niet geheel als een verrassing. 'We wisten dat we snel waren in de regen en deze keer hebben we alles goed gedaan. Als het kouder is, slagen we er duidelijk in om de banden in het werkvenster te krijgen. In de derde training hadden we in dit opzicht nog steeds moeite met de intermediates, maar toen hebben we enkele wijzigingen aan de auto aangebracht die naar wens werkten.'

Toch hangt Steiner de vlag zeker nog niet uit, want het was immers pas de kwalificatie. 'Eerst, en vooral, moeten we met beide wagens de finish halen, dat is ons in de voorbije races niet gelukt. En dan moeten we gewoon proberen de posities te behouden of zelfs te verbeteren, mocht er iets voor ons gebeuren en de overeenkomstige gelegenheid zich voordoet. Maar ook als we de posities kunnen behouden, ben ik erg blij', zo spreekt hij het doel voor de race uit.

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws