Binotto: 'Ferrari brengt geen updates in Imola' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Ferrari brengt geen updates in Imola'

Binotto: 'Ferrari brengt geen updates in Imola'

Na een flitsende seizoensstart met twee overwinningen maakt Ferrari zich op voor haar eerste thuisrace van het seizoen. In Imola verdedigt de koploper in het coureurs- en constructeurskampioenschap een comfortabele voorsprong op Red Bull en Mercedes. Teambaas Mattia Binotto is verrast met de goede seizoensstart van zijn team en zegt Imola ongeschikt te vinden voor updates aan de auto.

De succesvolle Formule 1-proef van vorig jaar heeft ertoe geleid dat nog eens drie sprint-evenementen zijn bevestigd voor 2022, de eerste vindt dit weekend plaats op Imola. Het herziene schema kent slechts één training vóór de kwalificatie op vrijdagmiddag en Binotto zegt dat het gebrek aan trainingstijd betekent dat het niet de juiste race zou zijn om belangrijke nieuwe onderdelen te introduceren.

'Ik denk dat het een moeilijk weekend wordt met betrekking tot het brengen van updates en ze te evalueren in de vrijdagtraining omdat je jezelf natuurlijk moet focussen op de kwalificatie in de middag,' zegt Binotto over het schema van komend raceweekend. 'Als we naar onszelf kijken, zal er niet veel nieuws zijn in Imola, want nogmaals, we geloven dat het niet de juiste plaats is om nieuwe dingen uit te proberen.'

Ondanks dat Ferrari geen nieuwe onderdelen brengt zal het wel degelijk aan haar auto werken. 'We proberen nu de problemen die we tot nu toe hebben gezien met het stuiteren van de auto op te lossen. We zullen proberen om aan dat specifieke punt te werken, maar de upgrades zullen voor later in het seizoen zijn.' Het Italiaanse team heeft tot nu toe geluk dat het zogenaamde porpoising geen grote problemen oplevert. Dat de auto van Ferrari in haar huidige hoedanigheid de snelste zou zijn, had hij niet verwacht.

'Ja, ik ben zeker verrast,' zegt Binotto. 'We hebben hard gewerkt en veel prioriteit gegeven aan de 2022-auto. Ik weet dat we een geweldig team hebben en dat we onszelf hebben verbeterd ten opzichte van de afgelopen seizoenen met een competitieve auto aan het begin van het seizoen. Bij de wintertests wisten we dat we een snelle auto hadden, maar ik had zeker niet zo'n goede start van het seizoen verwacht. Ik denk dat het oneerlijk zou zijn om dat te denken. Ik geloof nog steeds dat het verschil tussen ons en de anderen heel klein kan zijn. De eerste races hebben het bewezen en het zal een mooi gevecht worden in de volgende races.'

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws