Horner: 'Eerste Red Bull-motor klaar in 2022' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Eerste Red Bull-motor klaar in 2022'

Horner: 'Eerste Red Bull-motor klaar in 2022'

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er alle vertrouwen in dat het ambitieuze Red Bull Powertrains-project op schema ligt. De teambaas verwacht dat de eerste Red Bull-motor eind 2022 op de dyno zal draaien. Het project vormt de nieuwe uitdaging van het team na het vertrek van Honda uit de Formule 1.

Red Bull besloot haar eigen bedrijf op te richten - Red Bull Powertrains genaamd - nadat hun motorleverancier Honda ervoor koos de sport eind 2021 te verlaten. Red Bull zal echter tot 2025 gebruik blijven maken van Honda technologie in de auto, voordat ze in 2026 hun eigen Red Bull Powertrains unit op de markt brengen. Horner zegt dat het bedrijf fenomenaal talent heeft binnengehaald voor dit spannende project.

'Wat onze eigen voorbereiding betreft, liggen we op schema', zei Horner. 'We betrekken onze nieuwe faciliteit in mei en de eerste Red Bull-motor zal tegen het einde van het jaar op de dyno draaien. We boeken grote vooruitgang en het zijn spannende tijden voor dit ambitieuze project.' Doelend op de ingenieurs die Red Bull, onder andere bij Mercedes, heeft weggeplukt zegt Horner: 'We hebben fenomenaal talent uit alle hoeken van de industrie aangetrokken. Ja, het is een nieuw hoofdstuk, 2026 lijkt ver weg, maar het is veel dichterbij dan je denkt.'

Christian Horner showt de nieuwe fabriek van Red Bull Powertrains

Terwijl Red Bull een oogje op de toekomst heeft, zullen ze zich ook richten op het heden, met de race van dit weekend in Imola. Na twee DNF-finishes in de eerste drie races van het seizoen hoopt regerend wereldkampioen Max Verstappen op een meer 'rechttoe rechtaan' Grand Prix-weekend in Emilia-Romagna, terwijl hij ook uitkijkt naar het eerste sprint-weekend van 2022. Voor Red Bull en Horner de taak om Verstappen deze keer aan de finish te krijgen.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws