Binotto pareert geruchten over Ferrari-motor: 'Dat klopt niet' Formule 1
Formule 1

Binotto pareert geruchten over Ferrari-motor: 'Dat klopt niet'

Binotto pareert geruchten over Ferrari-motor: 'Dat klopt niet'

Mattia Binotto spreekt geruchten over de Ferrari-motor tegen. Er werd de afgelopen weken gesteld dat de Italiaanse renstal dusdanig veel vertrouwen in haar motorblok heeft dat het vanaf de Grand Prix van Miami de boel verder open wil schroeven, maar volgens de teambaas is daar geen sprake van. Ook denkt hij dat het budgetplafond de ontwikkelingsstrategie van de teams niet echt beïnvloedt.

Bij onder meer Formule1.nl geeft Binotto aan dat de geruchten rondom de motor van Ferrari niet kloppen. De renstal zou meer vermogen tot haar beschikking krijgen, maar dat is niet juist, stelt de teambaas. 'Dat klopt niet. We hebben de motor volledig opnieuw opgebouwd', stelt hij. 'We hebben vorig jaar onderdelen geïntroduceerd waar we nu op doorbouwen. We gingen altijd al voor maximale performance.'

Ontwikkelingstraject Ferrari

De teams werken in 2022 aan de hand van een budgetplafond, wat betekent dat er niet ongelimiteerd geïnvesteerd kan worden, in tegenstelling tot de voorgaande jaren. 'We zitten pas in race vier. Ik denk dan ook niet dat er al grote wijzigingen doorgevoerd worden', benadrukt Binotto. 'Ik denk dat het niet veel verandert ten opzichte van de vorige seizoenen.'

'We kunnen door het budgetplafond niet elke wedstrijd verbeteringen doorvoeren. De teams hebben veel vrijheid in het uitstippelen van hun eigen pad, maar wanneer dit pad gekozen is, ben je beperkt in wat je aan kan passen', concludeert hij. Alleen in dat opzicht zijn de renstallen dus beperkter dan in het verleden, maar ook in het hybridetijdperk kwamen de teams niet elke race met wijzigingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws