Binotto verwacht updates: 'Red Bull zal groot pakket brengen' Formule 1
Formule 1

Binotto verwacht updates: 'Red Bull zal groot pakket brengen'

Binotto verwacht updates: 'Red Bull zal groot pakket brengen'

Ferrari heeft uiteindelijk de schade redelijk beperkt weten te houden in een weekend waarbij Charles Leclerc een gridstraf incasseerde en Carlos Sainz niet vanaf de eerste startrij mocht beginnen. De Spanjaard kwam uiteindelijk net tekort voor de overwinning, en zijn teamgenoot klom na een moeizaam begin nog knap op naar de vijfde plaats en hield zo de schade beperkt. Mattia Binotto ziet dan ook nog volop kansen.

Leclerc vertelde bij Viaplay dat hij vast zat in het begin van de race, en dat het pas na de pitstop een beetje soepeler begon te gaan voor hem. 'Uiteindelijk was het beter. In het begin zat ik vast in een DRS trein, dus ik kon alleen maar wachten. Uiteindelijk heb ik best wat plaatsen kunnen pakken. We hebben de schade beperkt en hopelijk kunnen we weer goede punten pakken in de volgende race.'

Teamgenoot Sainz was erg dicht bij de overwinning, maar kon net niet genoeg snelheid vinden om daadwerkelijk voorbij te komen aan Max Verstappen. Toch is hij wel tevreden. 'Ik denk dat ik blij kan zijn, maar het is jammer dat ik niet kon winnen. We waren er zo dichtbij en ik had het ook verdiend. Ik voelde me comfortabel om te pushen en kon goed bijblijven op snelheid', zo was zijn conclusie na afloop van de race op het Canadese circuit.

'Strijd nog niet voorbij'

Hoewel de achterstand in beide kampioenschappen behoorlijk groot is, ziet teambaas Binotto nog voldoende kansen voor het binnenslepen van beide titels. 'De strijd is zeker nog niet voorbij. Er zijn nog veel races te gaan. We concentreren ons op de volgende, niet alleen in Groot-Brittannië, ik denk van nu tot de zomerstop. In Silverstone, ik denk dat Red Bull daar een groot pakket zal brengen, laten we zien wat de situatie daar zal zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws