Horner na uitvalbeurt Pérez: 'Evenveel problemen als Verstappen nu' Formule 1
Formule 1

Horner na uitvalbeurt Pérez: 'Evenveel problemen als Verstappen nu'

Horner na uitvalbeurt Pérez: 'Evenveel problemen als Verstappen nu'

Christian Horner zat er niet kalm bij in de laatste ronden van de Grand Prix van Canada. Max Verstappen stond vol onder druk tijdens de laatste vijftien ronden van de race, maar wist uiteindelijk Carlos Sainz achter zich te houden, waardoor de schade ook in het constructeurskampioenschap meeviel na het uitvallen van Sergio Pérez, die nu evenveel uitvalbeurten heeft als de Nederlander.

Horner zat niet lekker op zijn stoel tijdens de laatste fase van de race. Sainz zat erg dichtbij na de safety car en wist de druk er goed op te houden, maar kwam er niet voorbij. Bij Sky vertelt de teambaas: 'Het was niet comfortabel in de laatste ronden. Sainz kon de kerbs aanvallen en dichtbij blijven. Gelukkig heeft Verstappen geen enkele fout gemaakt', zo is hij in zijn nopjes met zijn coureur.

Het werd het team niet makkelijk gemaakt, want de communicatie met Verstappen viel weg op een gegeven moment. 'Wij verloren de communicatie met hem, wij hoorden hem niet maar hij ons wel, maar gelukkig had hij ons niet echt nodig', zo weet Horner dat zijn coureur ook zonder hulp van de pitmuur wist wat hem te doen stond. Ook had de teambaas lovende woorden voor zijn concurrent. 'Complimenten aan Sainz, hij pushte hem heel erg hard.'

Strategie pakte niet top uit

Strategisch gezien koos de kant van Verstappen voor een vroege pitstop, maar dat viel niet helemaal goed uit door een tweede Virtual Safety Car waardoor Sainz ook een gratis pitstop kon maken. 'Wij gingen voor een vroege pitstop bij de Virtual Safety Car, maar daarna kon Sainz bij de volgende VSC een gratis pitstop maken wat hem een voordeel gaf aan het einde.'

Revanche nemen op Silverstone

Horner wil echter nog niet te hard op de zaken vooruit lopen. 'We moeten iedere race los van elkaar zien. We hebben een goede run neergezet, het is goed om naar Silverstone te gaan aan de leiding in beide standen. Verstappen is in de vorm van zijn leven, en team doet het goed. Hij was klinisch vandaag', zo ziet de teambaas dat de wereldkampioen wederom een sterk seizoen aan het rijden is.

Met de baan in Groot-Brittannië in aantocht, haalt Horner herinneringen van vorig jaar naar boven. 'Silverstone is één van beste banen op kalender. We gaan voluit daar om vorig jaar recht te zetten', aldus de Brit, die zich zeker nog niet rijk rekent ondanks de goede uitgangspositie. 'Een swing in het kampioenschap is zo vaak gebeurd', zo is hij nog altijd voorzichtig, daar de kansen zomaar weer kunnen omdraaien.

Pérez gelijk aan Verstappen

Tot slot gaat hij ook nog even in op het uitvallen van de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen. De stand in het aantal uitvalbeurten is daarmee in ieder geval weer recht getrokken. 'Perez heeft nu evenveel problemen gehad als Verstappen', aldus Horner, die ook een sterk Mercedes zag. 'Er kan nog zoveel gebeuren. Het was een goede baan voor Mercedes, hun pace aan het einde was goed, dus ze kunnen een factor zijn. Ik hoor dat er een paar updates komen voor Ferrari, dus het wordt interessant.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws