Sainz komt net tekort: 'Gaf geen millimeter ruimte richting de muur' Formule 1
Formule 1

Sainz komt net tekort: 'Gaf geen millimeter ruimte richting de muur'

Sainz komt net tekort: 'Gaf geen millimeter ruimte richting de muur'

Carlos Sainz deed alles wat er in zijn macht lag om de overwinning op zijn naam te schrijven, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De Spanjaard zat de laatste vijftien ronden constant in de DRS bij de Nederlander, maar wist niet voorbij te komen aan Verstappen die op de rechte stukken voldoende topsnelheid had om ervoor te blijven.

Sainz zegt kort na de race alles gegeven te hebben en alle ruimte die hij kon gebruikt te hebben om snel te zijn. 'Ik pushte voluit en gaf geen millimeter ruimte richting de muur. Ik heb de batterij erg veel gebruikt, maar ik had niet genoeg snelheid om dichterbij te komen', zo zag de Spanjaard dat het er niet in zat voor hem op de zondag in Canada.

De Ferrari-coureur merkte dat hij in de haarspeld-bocht een beetje uit de lijn ging die nodig was om echt aan te haken. 'In de haarspeld ging ik een beetje uit de lijn. We waren sneller in de race, maar het was lastig inhalen', zo zag Sainz dat hij er maar niet voorbij kon komen. Desondanks was hij tevreden over de snelheid. 'Ik ben erg blij met de race pace.'

Snelheid kon Sainz bekoren

Met name de druk die er op Verstappen gezet kon worden, was iets dat Sainz kon bekoren. 'Hoe we druk uitvoerden op Max was goed, de timing van de pitstops was ook goed. We waren erg close bij het winnen van de race, maar we nemen de positieve dingen mee', zo kijkt hij optimistisch naar de race en de toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws