Blijven Leclerc en Sainz na 2024 bij Ferrari: 'We zullen binnenkort een beslissing nemen' Formule 1
Formule 1

Blijven Leclerc en Sainz na 2024 bij Ferrari: 'We zullen binnenkort een beslissing nemen'

Blijven Leclerc en Sainz na 2024 bij Ferrari: 'We zullen binnenkort een beslissing nemen'

Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, heeft gesproken over de toekomst van Charles Leclerc en Carlos Sainz bij het Italiaanse team. Met beide coureurs onder contract tot eind 2024 heeft Vasseur benadrukt dat er nog voldoende tijd is om een beslissing te nemen over een eventuele contractverlenging.

De teambaas gaf aan geen haast te hebben om een beslissing te maken over de twee coureurs. 'Ze hebben een contract bij ons tot eind 2024', begint de Vasseur tegenover internationale media. 'Dat betekent dat we nog twaalf maanden hebben samen. We hebben nog veel weken en maanden waarin we mogen samenwerken. Ik heb tegen de media verteld dat ik zal proberen om voor het einde van het jaar een beslissing te nemen', verklaarde hij. Ferrari wist in 2023 derde te worden in het constructeurskampioenschap. Het Italiaanse team eindigde net achter Mercedes met enkel een verschil van drie punten.

Chaos in 2023

Terugkijkend op het tumultueuze laatste deel van het 2023-seizoen, erkent Vasseur de uitdagingen die het team heeft doorstaan. 'Het laatste deel van het 2023-seizoen was voor iedereen een grote chaos. We zijn te laag geëindigd vergeleken met het oorspronkelijke plan, maar dat is helemaal geen probleem. We zijn veel verder dan Mercedes', benadrukte hij. 'We zullen rustig blijven en binnenkort een beslissing nemen. We hebben helemaal geen haast', voegde Vasseur toe, waarbij hij de focus legt op het zorgvuldig evalueren van alle aspecten voordat er knopen worden doorgehakt.

Vasseur benoemt ook de gelijke behandeling van beide coureurs gedurende het afgelopen seizoen. 'We hebben in 2023 laten zien dat we beide coureurs volledig gelijk behandelen. Ik herinner me perfect dat ik een jaar geleden enorm veel vragen kreeg over of Charles nummer één was en Carlos onze nummer twee. Het is niet zo dat we een nummer één hebben. We hebben twee coureurs die het echt goed doen. Ik denk dat een van de goede aspecten van het seizoen is dat ze bijna evenveel punten scoren. Ik zal ze op dezelfde manier bekijken en ze hetzelfde niveau toekennen', legt de teambaas uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws