Voormalig F1-coureur noemt belangrijk voordeel Verstappen: 'Dat hadden andere grootheden niet' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur noemt belangrijk voordeel Verstappen: 'Dat hadden andere grootheden niet'

Voormalig F1-coureur noemt belangrijk voordeel Verstappen: 'Dat hadden andere grootheden niet'

Gerhard Berger weet het haast wel zeker: Max Verstappen zal zich ook in 2024 weer tot wereldkampioen laten kronen. Volgens de oud-coureur van onder meer Ferrari en McLaren zijn Red Bull Racing en Verstappen gewoon een maatje te groot voor de rest van het veld, al denkt de Oostenrijker wel dat de overige topteams het gat naar Red Bull zullen verkleinen.

Er stond in 2023 geen maat op Verstappen. Samen met het team van Red Bull vormde hij een vrijwel onklopbare combinatie. Met negentien overwinningen uit tweeëntwintig wedstrijden kende de 26-jarige Nederlander een ongekend sterk seizoen en het verschil met de concurrentie was dusdanig groot dat Verstappen volgens Berger ook in 2024 de torenhoge favoriet voor de wereldtitel is. De Oostenrijker legt uit waarom.

'De combinatie van Verstappen en Red Bull is erg sterk, het team is stabiel, iedereen in het team heeft vertrouwen en de reglementen zijn niet veranderd', somt Berger in een interview met La Gazzetta dello Sport een aantal redenen voor een nieuwe Verstappen-titel op. 'Het zijn goede redenen om Max (Verstappen, red.) nog steeds als de favoriet voor het kampioenschap te beschouwen', zegt de 64-jarige, die wel verwacht dat de Nederlander in 2024 meer tegenstand zal krijgen. 'Red Bull was vorig jaar dominant en daardoor zat Max in een comfortabele situatie. Hij kon altijd een grote voorsprong behouden, maar ik verwacht dat Ferrari, McLaren en Mercedes in 2024 dichterbij zullen komen.'

Indrukwekkend op en naast de baan

Verstappen wist vorig seizoen niet alleen op het circuit indruk te maken op Berger, maar ook op andere terreinen is de voormalig Formule 1-coureur vol lof over de drievoudig wereldkampioen. 'Het meest indrukwekkende, naast zijn honger naar overwinningen, is het feit dat hij nooit fouten maakt', begint de Oostenrijker. 'Hij is erg ervaren en volwassen, ondanks zijn jonge leeftijd, en hij weet hoe hij het beste om kan gaan met elke situatie op en naast het circuit. Het maakt niet uit of het nu gaat om strategie, politiek of mediarelaties, hij wil de aandacht niet naar zich toe trekken en daardoor vind ik hem sympathiek', aldus Berger.

Belangrijk voordeel Verstappen ten opzichte van andere grootheden

Gezien zijn successen in de koningsklasse van de autosport is het niet vreemd dat Verstappen tot de beste coureurs uit de geschiedenis van de sport wordt gerekend. Verstappen had volgens Berger echter wel een paar belangrijke voordelen ten opzichte van een aantal andere grootheden. 'Max maakt deel uit van een nieuwe generatie coureurs, die is opgegroeid met het karten en met de simulator. In het verleden hadden Ayrton Senna, Stefan Belloff en Michael Schumacher alleen de kart als mogelijkheid om te trainen. Verstappen kon daardoor ook andere kwaliteiten ontwikkelen en het rijden verder perfectioneren.'

Ook het feit dat hij uit een racefamilie komt, heeft hem volgens de 64-jarige oud-coureur geen windeieren gelegd. 'Zijn vader en moeder, beiden voormalig coureurs, hebben ook hun steentje bijgedragen door hem de kneepjes van het vak te leren', stelt Berger tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws