Boordradio VT2 | Verstappen: 'Dit stuiteren is echt een lachertje' Formule 1
Formule 1

Boordradio VT2 | Verstappen: 'Dit stuiteren is echt een lachertje'

Boordradio VT2 | Verstappen: 'Dit stuiteren is echt een lachertje'

Tijdens de tweede vrije training was het van de topteams eigenlijk alleen Ferrari dat echt indruk wist te maken, en dus waren het voornamelijk de coureurs van Mercedes en Red Bull Racing die te horen waren, al kende men bij de Italianen ook wat problemen. Ook verrassing Lando Norris liet van zich horen, en dus is het weer tijd om de leukste boordradio's op een rijtje te zetten.

Laten we beginnen bij Ferrari, want zij kenden een relatief gemakkelijke vrijdag. De auto was snel en beide coureurs kenden weinig problemen. Weinig, want ze waren er wel degelijk. Zo was Carlos Sainz even erg ongelukkig met een Williams in zijn buurt. 'Verkeer met deze stomme gozer, deze Williams', zo waren zijn niet al te vriendelijke woorden richting de bestuurder van de blauwe bolide.

Ook Charles Leclerc kende een moment waarop de dingen niet helemaal gingen zoals hij had gewild. Toen hij op de baan was voelde hij namelijk een soort hapering in de koppeling, waardoor hij niet snel kon wegtrekken. 'Dit heb ik nog niet eerder gehad', zo hoorde je de angst een beetje in zijn stem gezien de reputatie van zijn renstal, om kort daarna te vragen: 'Is alles oké?' Zijn engineer zei hem dat het werd uitgezocht, waarna hij even later gewoon weer de baan op kon.

Matige Mercedessen

Dan de grootste verliezers van de vrijdag in Hongarije. Mercedes zat er totaal niet bij, en dat kwam pijnlijk tot uiting na een vraag van Lewis Hamilton. 'Hoe ver zitten we er vanaf?', zo luidde de vraag, waarna een antwoord niet lang uitbleef. 'We staan P8, momenteel 1,9 seconden achter op Leclerc.' De Brit was duidelijk geschokt en reageerde verontwaardigd: '1,9 op dezelfde band?', waarna zijn engineer Peter Bonnington dat alleen maar kon bevestigen.

Even later was Hamilton nogmaals te horen, ditmaal om te klagen over de balans van zijn auto. 'De auto is onstabiel', zo was de korte maar duidelijk boodschap van de Brit aan zijn engineer, die hem vertelde dat er naar de data werd gekeken om het op te lossen. Ook George Russell was niet gelukkig met zijn Mercedes, want hij had verschrikkelijk veel moeite om überhaupt goed aan een ronde te beginnen. 'What the hell gebeurt er in bocht 1? Ik kan de auto niet gedraaid krijgen zonder te blokkeren.'

Ook Verstappen niet gelukkig met auto

Ook bij Red Bull Racing ging niet alles van een leien dakje. Verstappen wist met een kleine drie tienden achterstand op Leclerc nog enigszins in de buurt te blijven, maar de Nederlander was niet gelukkig met zijn auto. Sterker nog, de eigenschappen die de auto vertoonde op bepaalde plaatsen op de baan waren een grap in zijn ogen. 'Dit stuiteren in bocht 4 en 11 is een lachertje', aldus de wereldkampioen.

Norris moet voorzichtig zijn

McLaren wierp zich op als de verrassing van VT2, en nu de auto zo snel was wilden ze er bij het team alles aan doen om de bolide intact te houden. De man met P2, Norris dus, werd dan ook gesommeerd uit te kijken voor de kerbs. 'We willen voorzichtig zijn met de kerbs, okay? We willen deze vloer beschermen', zo klonk het. Blijkbaar was de eerste keer nog niet voldoende, want het werd een tweede maal herhaalt, waarna er reactie kwam. 'Dat doe ik, zeg me dan waar ik het niet doe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws