Verstappen ziet gat naar Ferrari: 'Het was een verraderlijke training' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet gat naar Ferrari: 'Het was een verraderlijke training'

Verstappen ziet gat naar Ferrari: 'Het was een verraderlijke training'

Max Verstappen verwacht dat Red Bull Racing een moeilijk weekend tegemoet gaat in Hongarije. Gedurende de eerste twee vrije trainingen werd het duidelijk dat de F1-75 van Ferrari het goed doet op de Hungaroring. Het gat naar Charles Leclerc, die tijdens de tweede vrije training de eerste tijd wist te rijden, was ruim twee tienden. Verstappen hoopt echter dat het weer op zaterdag wat roet in het eten van Ferrari zal gooien.

Verstappen wist op vrijdag respectievelijk de tweede en de vierde tijd te rijden. De eerste vrije training was Carlos Sainz de snelste, terwijl Leclerc dus de snelste tijd wist te rijden in de tweede sessie. Waar het gat dat Verstappen had naar de Ferrari-rijders nog te overzien was, had Sergio Pérez het heel erg lastig tijdens de vrijdagsessies. Voorafgaand aan het weekend hadden beide rijders al voorspeld dat Ferrari een goed weekend zou kennen in Boedapest.

Ondanks het feit dat het geen verrassing is dat Ferrari sterk is, had Verstappen graag gehoopt dat het een betere dag zou zijn voor Red Bull. De Nederlander weet dus dat er nog wat werk aan de winkel is. 'Het was een beetje verraderlijk training', wordt de Red Bull-coureur geciteerd door Verstappen.com. 'Maar dat hadden we wel verwacht, we probeerden de goede balans te vinden tussen de hoge- en lagesnelheidsbochten en we hebben nog wel wat werk te verrichten.'

Verstappen: 'Lastig om het goed te maken'

Leclerc en Sainz waren zowel tijdens de kwalificatiesimulaties en de longruns sterker dan de Red Bull-coureurs. Verstappen hoopt dat het weer nog een spelbreker kan zijn voor de Italiaanse renstal. 'Ferrari heeft een voorsprong en dat zal lastig zijn om dat goed te maken. In droge omstandigheden kunnen we ze niet aan, wie weet brengt het weer ons tijdens de kwalificatie wat. We zullen proberen het gat zo goed mogelijk te dichten', aldus de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws